Kokoomusnuoret: Nuorisovaltuustojen kutsuminen valedemokratiaksi on kansanedustajalta törkeää

Kannanotto

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula kertoi sunnuntaina Twitterissä näkevänsä nuorisovaltuustot ”lähinnä valedemokratiana”. Kokoomusnuorten mielestä on vastuutonta käytöstä kansanedustajalta väheksyä nuorten vaikuttamisen paikkoja. Sen sijaan järjestö näkee nuorisovaltuustot tärkeinä nuorten vaikuttamisen kanavina.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula sanoi sunnuntaina Twitterissä, että hän näkee nuorisovaltuustot ”lähinnä valedemokratiana” ja ”demokratialarppina”. Kokoomusnuoret kummaksuu Kontulan kommenttia ja näkee nuorisovaltuustot tärkeinä ja ennen kaikkea vaikuttavina.

”Emme allekirjoita väitettä siitä, etteivät nuorisovaltuustot olisi vaikuttavia. Vaikka paljon on vielä tekemistä, nuorisovaltuustot ovat monissa kunnissa aidosti vaikuttavia toimijoita: usealla nuorisovaltuustolla on esimerkiksi aloiteoikeus kunnanvaltuustossa ja puhe- ja läsnäolo-oikeus valtuuston ohella lautakunnissa ja kunnanhallituksessa. Tämän lisäksi nuorisovaltuustotoiminnasta oppii päätöksenteosta ja nuorisovaltuustoilla onkin tärkeä tehtävä demokratiakasvatuksen näkökulmasta”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino terävöittää.

Kokoomusnuoret muistuttaa, että myös kuntalaki on jo pitkään edellyttänyt nuorisovaltuustoja joka kuntaan. Järjestön mielestä tämä on hyvä asia. Nuorisovaltuustot ovat tärkeä osa monen kunnan demokraattista prosessia, mutta tällaisen vähättelyn ansiota se ei ainakaan ole.

”Sen sijaan, että eduskuntaa myöten vähätellään nuorten tekemää tärkeää vaikuttamistyötä ja lannistetaan nuoria, voisimme mieluummin miettiä, miten saisimme yhä useamman nuoren kiinnostumaan vaikuttamisesta”, Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Sera Savolainen kommentoi.

”Lisäksi Kontula syyttää nuorisovaltuustoja puolustavia nuoria uhriutumisesta ja tunnedraamasta. On törkeää, miten hän vallankäyttäjänä kritisoi nuoria ja nuorisovaltuustoja, kun hänen tulisi sen sijaan toimia esimerkillisesti”, Savolainen päättää.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen

Savolainen Sera

Savolainen Sera

sera.savolainen@gmail.com

+358 440 993 326