Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret: Varsinais-Suomessa Kokoomukselle eniten alle 30-vuotiaita aluevaltuutettuja

Tiedote

Suomen historian ensimmäisten aluevaalit käytiin sunnuntaina 23.1.2022. Aluevaaleissa valittiin Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle 79 uutta aluevaltuutettua, jotka tulevat päättämään hyvinvointialueen palveluiden järjestämisestä. Hyvinvointialueen vastuulle siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen. Uudet aluevaltuustot aloittavat työnsä jo reilun kuukauden kuluttua 1.3.2022.

Kokoomus nousi valtakunnallisesti aluevaalien suurimmaksi puolueeksi. Niin ikään Varsinais-Suomessa nähtiin sinisen tolpan nousu. Kokoomuksen kannatus nousi Varsinais-Suomessa 23,6 prosenttiin yli 4 prosentin erolla seuraavaksi tulleeseen SDP:hen. Reilulla 23 prosentin kannatuksella kokoomus sai Varsinais-Suomen aluevaltuustoon jopa 18 paikkaa. Aluevaltuustoon Varsinais-Suomessa tiensä raivasi alle 30-vuotiaista ehdokkaista vain kolme, joista kaksi ovat kokoomuslaisia. Upealla, yli 1200 äänen, saaliilla Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja ja terveyskeskuslääkäri Sauli Seittenranta tuli valituksi nuorista aluevaltuustoon yhdessä kokoomusopiskelijoiden Janika Takatalon kanssa. Valtuutettujen lisäksi kokoomusnuorten kaksi ehdokasta, Alvar Euro ja Viivi Laitinen, nappasivat itselleen aluevaltuustoon varavaltuutetun paikat. Euro yli 650 äänen ja Laitinen lähes 500 äänen voimin saivat vahvat mandaatit toimia varavaltuutettuina.

Varsinais-Suomen aluevaltuustoon valituista valtuutetuista suurin osa omaa taustaa terveydenhoitoalalta. Peräti 32:lla valituksi tulleella ehdokkaalla on hoitoalalta taustaa. “Olen ylpeä jokaisesta Varsinais-Suomen kokoomusnuoresta, joka laittoi itsensä likoon Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa! Vaaliasetelman tiedettiin jo ennalta olevan haastava nuorille. Se suosi ennennäkemättömällä tavalla soteammattilaisia, ja nuorista äänestäjistä sote-palvelut saattoivat tuntua liian etäisiltä asioilta vaaliuurnalle lähteäkseen”, kommentoi Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja ja tuleva aluevaltuutettu Seittenranta tilannetta. 

Kokoomusnuorten ehdokkaat saivat Varsinais-Suomessa yhteensä yli 3200 ääntä. “Hankalasta vaaliasetelmasta huolimatta upeat ehdokkaamme vaalitiimeineen onnistuivat kovalla työllä vakuuttamaan nuoria äänestäjiä oikeistolaisen politiikan tärkeydestä aluevaaleissakin. Kaikki aiemmin vaaleissa ehdolla olleet ehdokkaamme paransivat selkeästi omia henkilökohtaisia tuloksia sekä Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten yhteistä äänisaalista”, Seittenranta jatkaa. Sosiaalitieteiden opiskelijat Roosa Kesti, 24, ja Siiri Turunen, 22, kasvattivat molemmat äänisaldojaan kevään kuntavaaleista. Turunen ansaitsi aluevaaleissa 188 varsinaissuomalaisen äänen ja Kestiin luotti 144 äänestäjää. Myös vastikään Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallitukseen yhdessä Turusen kanssa valittu Arvi Tolvanen, 26, nosti äänimääräänsä kuntavaaleihin nähden saaden nyt 132 ääntä. 

Koko Varsinais-Suomen nuorimpien ehdokkaiden joukkoon lukeutuneet Bruno Arikka, 18, ja Rasmus Hakala, 18, keräsivät molemmat hienon määrän ääniä. Hakalan vyölle kertyi 238 ääntä ja Arikka keräsi luottamuksen 147 äänestäjältä. Molemmat nuorista herroista olivat ensimmäistä kertaa vaaleissa ehdokkaana. “Vaalituloksen antama viesti on selvä. Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret on välttämätön voima puolueemme kannatuksessa, ja nuoret äänestäjätkin ymmärtävät, että vain fiksu talousoikeistolainen politiikka on ratkaisu vasemmistohallituksen kestämättömään linjaan!” Seittenranta päättää. 

Lisätietoja:

Seittenranta Sauli

Seittenranta Sauli

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

sauli.seittenranta@gmail.com

040 174 1710