Seis venäläisvihalle!

Kannanotto

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022, jonka jälkeen kaikkialla maailmassa ihmiset ovat joutuneet elämään pelossa. Pelon lisäksi ihmiset ovat halukkaita auttamaan viattomia ukrainalaisia turvaan kotimaastaan. Pelko ja ahdistus vallitsevasta tilanteesta tuo mukanaan myös halun etsiä syyllisiä ja sen syntipukin taakan ovat nyt saaneet osakseen myös Venäjän ulkopuolella asuvat venäläiset sekä venäjänkieliset.

Me Hämeen Kokoomusnuoret koemme, että sodan syttyminen ei ole tavallisten venäläisten syytä. Suomessa venäläiset sekä venäjänkieliset ovat merkittävä vähemmistö, joista monet ovat asuneet Suomessa useita vuosia eivätkä ole missään yhteydessä venäläiseen kulttuuriin. Vaikka vastuu hallintonsa vaihtamisesta on ainoastaan venäläisillä itsellään, niin Putinin diktatuurin alla tavallisella kansalaisella ei ole käytännössä vapautta vaikuttaa tai kertoa mielipidettään. Hallinnon vastustajalla on kaksi vaihtoehtoa, vankila tai maastamuutto.

”Monet Suomessa asuvat Venäjän kansalaiset tuomitsevat Putinin toimet Ukrainassa”, muistuttaa Hämeen Kokoomusnuorten taloudenhoitaja Kiia Aha. ”Muuttovirta pois Venäjältä kertoo myös siitä, että moni Venäjällä asuvakaan ei hyväksy presidenttinsä tekemisiä”, jatkaa Hämeen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Mona Pyykkönen.

Putinin hirmuhallintoa saa ja pitää kritisoida, mutta tavallinen venäläinen ei ole suoraan vastuussa asiasta, jollei suoraan ja avoimesti tue Putinia. Emme missään nimessä hyväksy Venäjän sotatoimia, mutta emme myöskään hyväksy minkäänlaista venäläisvihaa.

Lisätietoja:

Pyykkönen Mona

Pyykkönen Mona

Hämeen Kokoomusnuorten piirihallituksen varajäsen, Ympäristö- ja yhdyskuntapolitiikan verkoston puheenjohtaja

mona.pyykkonen@live.fi

+358 442 911 715

Aha Kiia

Aha Kiia

Liittohallituksen jäsen

kiia.aha@gmail.com

+358 40 519 4367