Venäläisdiplomaatit karkotettava Suomesta

Kannanotto

Venäjän Ukrainassa käynnistämä hyökkäysota sai viime lauantaina uuden käänteen, kun vetäytyvien venäläisjoukkojen jäljiltä on paljastunut lukuisia sotarikoksia sekä kansanmurhaksikin tituleerattu siviileihin kohdistunut silmitön verilöyly. Kokoomusnuoret vaatii, että venäläisdiplomaatit karkotetaan Suomesta mahdollisimman nopeasti.

Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa järkyttää meitä kaikkia päivittäin. Etenkin lukuisat silmittömän julmat ja harkitut ryöstöt, raiskaukset ja jopa kansanmurhaksi tulkittavat sotarikokset pakottavat länsimaat viimeistään pohtimaan sitä, kuinka pitkään tätä voidaan katsoa vain vierestä. Samalla länsimaiden on tehtävä tiliä sen suhteen, että miten kauan voidaan sallia nämä kaikki hirmuteot hyväksyvien, niitä aktiivisesti tukevien ja propagandaa levittävien venäläisdiplomaattien oleskella ja työskennellä Venäjän suurlähetystöissä.

“Muissa Euroopan maissa on jo ryhdytty karkottamaan venäläisiä diplomaatteja. Meille oikea aika karkottaa diplomaatteja olisi ollut jo siinä vaiheessa, kun sodan alettua Venäjän suurlähetystö alkoi kerätä ilmiantoja. Toiseksi paras hetki on tässä ja nyt”, muistuttaa varapuheenjohtaja Maria Miala.

Baltian maat ovat jo aikasemmin karkottaneet venäläisdiplomaatit Venäjän hyökkäyksen takia. Samalla myös Belgia, Hollanti ja Irlanti ovat ilmoittaneet karkottavansa kymmeniä venäläisiä diplomaatteja maasta.

“Tässä mitataan se, että katsommeko edelleen vierestä kun naapurimaamme toteuttaa karmeita tekoja vai otammeko kaikki keinot käyttöön tämän pysäyttämiseksi – myös diplomaattien karkottamisen”, lisää Miala.

“Venäjän järkyttävät toimet saavat voimaan pahoin, eikä niille voi löytyä pienintäkään ymmärrystä. Nyt on aika ottaa käyttöön kaikki mahdolliset pakotekeinot arsenaalista ja osoittaa tuki ukrainalaisille. Suomi ei voi vain katsoa vierestä, kun kauheudet tapahtuvat”, päättää puheenjohtaja Ida Leino.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi