Liikunnan opetusta lisättävä peruskoulussa

Kannanotto

Lasten ja nuorten kunnon heikkeneminen on esiintynyt lähivuosina julkisessa keskustelussa tasaisin väliajoin. Yle uutisoi viime vuoden lopulla kuinka jokavuotisissa Opetushallituksen teettämissä Move!-mittauksissa kahdeksasluokkaisten nuorien kestävyyskunto on jatkanut laskuaan. Kestävyyskunnon vuosittainen lasku tuo huolen pidemmän aikavälin vaikutuksista kansanterveyteen.

Etenkin korona-ajan alkuvaiheessa, kun lähes kaikki nuorten mahdollisuudet liikuntaharrastuksiin jouduttiin panemaan tauolle, koulun rooli nuoren tai lapsen päivittäisessä liikunnassa lisääntyi merkittävästi. Opettajien ja koulukavereiden tuki voi olla hyvin tärkeää nuoren elämässä ja kuinka liikuntaan suhtaudutaan. Liikunnan lisääminen voisi siis myös ehkäistä nuorten syrjäytymistä.

”Lähivuosina nuorten syrjäytyminen on ollut myös isona huolena, johon liikunta voisi tarjota apua. Kannustus monilla eri elämän osa-alueilla on todella merkittävää nuorelle ja liikunta on siihen todella hyvä alusta aloittaa”, toteaa Keski-Suomen Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen Akseli Laakkonen.

Toisen asteen koulutuksen jälkeen Puolustusvoimilla on suuri rooli etenkin nuorten miesten kunnon kehittämisessä asepalveluksen yhteydessä. Viime vuosina myös Puolustusvoimat on raportoinut heikentyneistä Cooper-testien tuloksista, mikä lisää edelleen huolta nuorten kestävyyskunnon tilasta.

”Liikunta on meille kaikille tärkeää, ja on hyvä muistaa, että sen pitää myös tuntua mukavalta. Liikunnan opetuksen määrää ei siis pitäisi pelkästään lisätä peruskoulussa, mutta sitä olisi myös kehitettävä paremmaksi alustaksi auttaa nuoria kiinnostumaan liikunnasta jo nuoresta iästä lähtien”, Laakkonen tiivistää.

Lisätietoja:

Laakkonen Akseli

Laakkonen Akseli

Keski-Suomen Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen

akseli.h.laakkonen@gmail.com

+358 45 204 8163

Ettala Esa

Ettala Esa

Keski-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ettala.esa@gmail.com

+358 45 846 5402