Pohjanmaan Kokoomusnuoret: Metsäenergiassa tunnustettava tosiasiat

Kannanotto

EU parlamentin ympäristövaliokunta päätti viime viikolla uusiutuvan energian direktiivin uudistamiseen liittyen kannastaan metsäenergian uusiutuvuuteen. Valiokunnan mukaan metsäenergiaa ei tule luokitella uudistettavassa direktiivissä uusiutuvaksi energiamuodoksi.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret näkevät ympäristövaliokunnan linjauksen järjettömänä. Piirijärjestön mielestä valiokunnan ja koko Euroopan unionin on tunnustettava tosiasiat metsäenergian uusiutuvuudesta.

-Valiokunnan linjaus metsäenergiasta on täysin käsittämätön. Näyttää siltä, EU:ssa on lähdetty politikoinnin tielle energialinjauksissa unohtaen biologiset realiteetit, kritisoi piirin puheenjohtaja Antti Tuomela.

Valiokunnan linjaus on vakava uhka erityisesti Suomelle, jossa metsäenergia on merkittävä energianlähde. Noin kolmannes Suomen energiankulutuksesta on peräisin puupolttoaineista. Metsäenergian lähteinä käytetään esimerkiksi metsänhoidosta kertyvää pienpuuta ja metsäteollisuuden sivutuotteita.

-Tämän linjauksen toteutuessa Suomi voi suosiolla unohtaa kunnianhimoisen hiilineutraaliustavoitteen. Linjaus on täysin päinvastainen EU:n tavoitteesta irtautua venäläisistä fossiilista energialähteistä. Suunta on täysin väärä, toteaa piirihallituksen jäsen Julia Lehtinen.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret vaativat hallitusta ja oppositiota sekä suomalaisia meppejä yhteisiin talkoisiin Suomen metsien aktiiviseksi puolustamiseksi EU:n päätöksenteossa.

-Suomen metsien kohtalonhetket ovat käsillä. Nyt tarvitaan ennakoivaa vaikuttamista ja vahvaa yhteispeliä, jotta maailman paras metsänhoito ja metsätalous kukoistavat myös jatkossa, päättää piirihallituksen jäsen Jaakko Kosola.

Lisätietoja:

Tuomela Antti

Tuomela Antti

Liittohallituksen jäsen

antti.tuomela99@gmail.com

+358 50 331 8077

Lehtinen Julia

Lehtinen Julia

Pohjanmaan Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen

julia.lehtinen@icloud.com

+358 44 555 8578

Kosola Jaakko

Kosola Jaakko

Pohjanmaan Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen

steamjaakko@hotmail.com

+358 400 735 632