Pohjanmaan Kokoomusnuoret hämmästelevät Keskustanuorten päätöstä kieltää turkistarhaus

Kannanotto

Keskustanuorten liittokokous käytiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Kokouksen yksi puhuttavimpia aiheita oli Keskustanuorten kanta turkistarhauksen tulevaisuuteen. Keskustanuoret päättivät haluta kieltää turkistarhauksen.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret hämmästelevät Keskustanuorten liittokokouksen tuoretta kantaa. Keskusta on tullut tunnetuksi suomalaisen maaseudun puolustajana, mutta nyt viimeisten vuosien aikana kyseinen asema on rapistunut ja Keskustanuorten linjaus turkistarhauksen kieltämisestä vahvistaa tilannetta.

Pohjanmaan Kokoomusnuorten laihialainen puheenjohtaja Antti Tuomela ottaa väkevästi kantaa keskustan ahdinkoon. Tuomelan mukaan keskustasta on tullut vihervasemmistolaisen politiikan kantava tukipilari porvarillisessa Suomessa. Keskustanuorten tuore linjaus turkistarhauksesta tukee tätä.

“Kaukana alkavat olla ne ajat, kun keskusta puolusti uskottavasti suomalaista maaseutua. Kansa on tyytymätön keskustan rooliin vihervasemmiston vallan mahdollistajana. Kepu on itsekin ajautunut vihervasemmistolaisen politiikan tielle nuorisojärjestön ajaessa alas maaseudun elinvoimaa. Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen riemastuu varmasti tästä linjauksesta”, Tuomela kommentoi.

Piirin vaasalainen varapuheenjohtaja Frans Koivula on samoilla linjoilla. Koivulan mukaan turkistarhaus on niin kauan voimissaan, kun elinkeinolle on kysyntää.

‘’Perustuslakiin on kirjattu elinkeinovapaus. Suomalaiselle turkisosaamiselle on edelleen vahvaa kysyntää. Ala on kohdannut merkittäviä haasteita korona-aikana, mutta markkinan elpyessä globaalisti tarhauksen kannattavuus nousee”, Koivula painottaa.

Tuomela ja Koivula korostavat turkistarhauksen erityistä merkitystä Suomelle. Elinkeinolla on valtava vaikutus erityisesti pohjalaiskunnille työllisyyden ja verotulojen muodossa. Eläinten hyvinvointi on alalla kaikki kaikessa.

‘’Turkistarhaus on kohdannut jo useiden vuosien ajan kohtuuttomuuteen asti kritiikkiä. Alalla on käytössä erityiset sertifikaatit, joilla korostetaan tuottajien vastuuta eläinten terveydestä ja ympäristöstä. Tarhaajat edistävät aktiivisesti alan käytäntöjä parempaan suuntaan’’, Tuomela ja Koivula päättävät.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret

Lisätietoja:

Tuomela Antti

Tuomela Antti

Liittohallituksen jäsen

antti.tuomela99@gmail.com

+358 50 331 8077

Koivula Frans

Koivula Frans

Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

franskoivula@gmail.com

+358 45 310 8731