Pohjanmaan Kokoomusnuoret tyrmäävät ajatuksen maa- ja metsätalousministeriön lakkauttamisesta

Kannanotto

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto vaatii nykyisen maa- ja metsätalousministeriön lakkauttamista jakamalla sen ympäristöministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön alaisuuteen. Pohjanmaan Kokoomusnuoret tyrmäävät tämän täysin. Piirin mielestä maa- ja metsätalousministeriön roolia tulee päinvastoin korostaa muuttuvassa maailmantilanteessa nyt, kun energiaomavaraisuus- ja huoltovarmuuskysymykset ovat pinnalla entistä enemmän.

”Vahva maa- ja metsätalousministeriö on Suomen etu myös EU-pöydissä. Maa- ja metsätaloutta koskevan EU-edunvalvonnan vahvistamiseksi sekä ruuan ja energian omavaraisuutta koskevassa päätöksenteossa vahva ministeriö on isänmaan etu”, paaluttaa Antti Tuomela.

”Ministeriöllä on vahva rooli maa- ja metsätalouden edunvalvojana. Näin on syytä olla jatkossakin, sillä metsätalouden tuotteilla on suuri merkitys viennissä ja sitä kautta kansantaloudessamme. Väitteet siitä, että ministeriö olisi muinaiseen agraariyhteiskuntaan juuttunut jäänne, on järjetön: ministeriön rooli on monialainen turvaten myös luonnon ja sen monimuotoisuuden – näin sen tulee ollakin”, kiteyttää Frans Koivula.

Lisätietoja:

Tuomela Antti

Tuomela Antti

Liittohallituksen jäsen

antti.tuomela99@gmail.com

+358 50 331 8077

Koivula Frans

Koivula Frans

Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

franskoivula@gmail.com

+358 45 310 8731