Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret: Kiitos opetusministeri! Jaamme mielellämme veneen kanssasi.

Kannanotto

Iltalehti (29.11.2022) uutisoi, että opetusministeri Li Andersson (vas) esittää uudistusta, jossa lukiodiplomilla voisi korvata ylioppilaskokeen. Iltalehti kuvasi uudistusta radikaaliksi. Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret ovat olleet esittäneet lukiodiplomin sallimista osaksi ylioppilastutkintoa jo vuodesta 2021. 

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret totesivat jo vuosi sitten, että lukiodiplomin tuominen osaksi ylioppilastutkintoa nostaisi taito- ja taideaineiden arvostusta ja lisäisi myös mahdollisesti opiskelijoiden hyvinvointia, kun taito- ja taideaineille olisi mahdollista antaa enemmän aikaa. “Lukiodiplomin suorittaminen edistää myös uudenlaista ajattelua ja lisää osaamista sellaisiin asioihin, joita tämän päivän yhteiskunnassa nuorilta vaaditaan”, Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten hallituksen jäsen Siiri Turunen kommentoi.

Anderssonin mukaan uudistusta viedään eteenpäin jo tällä hallituskaudella, vaikka kokonaisuudessaan uudistuksen saattaminen maaliin vie useita vuosi. “Olisi nuorten tulevaisuuden kannalta valoisaa nähdä rohkeiden ja tarkoituksenmukaisten uudistusten eteneminen myös nykyisen hallituksen toimesta”, Turunen päättää.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorissa jäädään odottamaan, kuinka uudistus etenee.

Lisätietoja:

Turunen Siiri

Turunen Siiri

Sivistyspolitiikan verkoston puheenjohtaja

siirianniina.turunen@gmail.com

+358 40 036 3108