Kokoomusnuoret tyrmää keskustan Kiina-politiikan

Kannanotto

Valtio aikoo tukea Ähtärin pandoja viidellä miljoonalla eurolla. Keskustapuolueen vaikutus asiaan lienee selvä, kun määrärahojen esittäjänä toimii valtiovarainministeriö, jota johtaa keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja puolustusministerinä toimii ähtäriläinen Mikko Savola. Kokoomusnuoret on tyrmistynyt tästä uutisesta ja keskustan Kiina-politiikasta, jossa valtion varoja ollaan valmiita käyttämään autoritäärisen valtion julkisuustempun tukemiseen miljoonilla euroilla. 

“Diktaattorien kansainvälisiä julkisuustemppuja ei tule tukea millään tasoa suomalaisten veronmaksajien rahoilla. On aivan käsittämätöntä, että keskusta on lähdössä tukemaan tätä miljoonilla euroilla”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino jyrähtää.

Kokoomusnuorten mielestä nämä rahat tulisi käyttää oman norppamme, saimaannorpan, ja naalien elinolojen tukemiseksi. Viisi miljoonaa euroa pandoille on enemmän kuin tällä hetkellä käytetään saimaannorppien tai naalien suojeluun. Varat olisi tärkeämpää kohdistaa omien lajiemme tukemiseen. 

“On todella vanhanaikaista kuljettaa eksoottisia eläimiä luontaisista elinoloistaan Suomeen, jotta ihmiset pääsevät niitä tuijottamaan. Tuetaan mieluummin omien lajien suojelua. Esimerkiksi saimaannorppa on yksi harvinaisimmista hylkeistä maailman mittakaavassa. Eivätkö saimaannorpat kiinnosta keskustalaisia? Nämä ovat niitä kuuluisia arvovalintoja”, Leino kysyy.

“Käsittämättömintä tässä on se, että ylimääräisten lapsilisien ja asuntovelkojen korkohyvitysten lisäksi keskusta on valmis käyttämään veronmaksajien rahoja myös Kiinan ulkopolitiikan tukemiseksi, jos se vain hyödyttää heitä vaalien alla. Me Kokoomusnuorilla emme voi hyväksyä tätä mitenkään”, Leino lopettaa.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2022–2023