Tuhlaaminen leikkaa tulevaisuudestasi – Kokoomusnuorten eduskuntavaalikampanjan avaus

Tiedote

Tuhlaaminen leikkaa tulevaisuudestasi

Kokoomuksen Nuorten Liiton vaalikampanjan avaus 28.1.2023

Yhteiskunnan tehtävänä ei ole päättää millaista elämää sinun tai minun tulisi elää. Yhteiskunnan tehtävä on luoda edellytyksiä sille, että voimme elää omanlaista elämäämme. Juuri sellaista, kuin itse haluamme. Poliittista suosiota ei saa hankkia lupailemalla vastuuttomasti kaikkea kivaa kaikille. Vastuuttomien lupausten lasku jää nimittäin meidän maksettavaksi.

Vasemmistohallitus on kohta viimeiset neljä vuotta kaatanut veronmaksajien rahoja niin sanottuun kankkulan kaivoon. Jo hallituksen alkutaipaleella, kun Antti Rinteen hallitusohjelman muste vielä kuivui, oli selvää, että velalla ei ole väliä. Tätä tietä on nyt kuljettu pian neljä vuotta. Ja sen aikana suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan kirstun pohja on alkanut pilkottaa. Tulevaisuutta ei voi rakentaa velalle, sillä tuhlaaminen leikkaa tulevaisuudestasi.

Vain vahva talous pitää hyvinvointiyhteiskunnan laivan pinnalla. Talous ja työllisyys on saatava kasvuun. Suomi on jäänyt liian kauas verrokkimaistaan. Varmistaaksemme tulevaisuuden on Suomen verotusta uudistettava, tehtävä työllisyyteen tähtääviä uudistuksia sekä vapautettava kilpailua. Kannustava verojärjestelmä, jossa verotuksen painopiste siirretään työn verotuksesta haittojen verotukseen, tulee toteuttaa viipymättä. Tämä luo yrityksille ennakoitavan veroympäristön, jossa yritykset voivat toteuttaa investointeja ja luoda kasvua sekä työpaikkoja Suomeen. Jätetään taaksemme turhat yritystuet, jotka vääristävät markkinoitamme. Luovutaan monopoleista, jotka ovat aikansa eläneet ja vapautetaan markkinat niin alkoholin, apteekkien kuin Veikkauksen osalta. Suomen ei tule olla holhousyhteiskunta, vaan vapautta ja vastuuta vaaliva hyvinvointiyhteiskunta. Parannetaan työperäistä maahanmuuttoa ja luodaan Suomesta maa, johon halutaan tulla töihin ja opiskelemaan. Lisätään paikallista sopimista ja autetaan työntekijöitä löytämään työpaikkoja. 

Luontokadon torjuminen ja hiilineutraaliuden saavuttaminen ovat tämän vuosikymmenen yksi suurimmista tavoitteista. Maapallo pitää jättää parempaan kuntoon, kuin miten se on meille jätetty. Suomen on oltava kestävän markkinatalouden mallimaa ja toiminnallaan osoitettava, että luonto on pelastettavissa ilman talouskasvun hidastumista.

Seuraavan hallituksen tulee tehdä vahvaa työtä sukupolvien välisien epäoikeudenmukaisuuksien korjaamiseksi. Nuorten ihmisten ongelmien on annettu kasaantua liian pitkään. Lukemattomat uutiset mielenterveysongelmista, epäoikeudenmukaisesta eläkejärjestelmästä ja luonnonvarojen väärinkäytöstä vievät nuorilta luoton paremmasta huomisesta. Yhteiskunnan pitää luoda nuorille edellytykset siihen, että kun nuori kaatuu niin hän myös pääsee ylös ja eteenpäin. Me tulevaisuuden sairaanhoitajat, yrittäjät, opettajat ja mekaanikot haluamme, että saamme nauttia siitä samasta yhteiskunnan turvasta, josta vanhempammekin ovat nauttineet.

Siksi emme halua tuhlata, sillä se leikkaa tulevaisuudestamme.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen