Sivistyspolitiikan verkosto: Tuntilisäys perusopetukseen

Kannanotto

Opetusalan Ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto kertoi Uutissuomalaisen haastattelussa, että OAJ:n mielestä perusopetuksen vähimmäismäärää pitäisi lisätä vähintään muutamalla tunnilla viikossa. Kokoomusnuorten Sivistyspolitiikan verkosto on ajanut asiaa jo useamman vuoden ja onnistuneesti saattanut myös asiasta kirjaukset Kokoomusnuorten tavoiteohjelmaan syksyn 2022 liittokokouksessa.

“Opettajapiireissä asiasta on keskusteltu jo useamman vuoden, mutta aihe ei ole aiemmin saanut tarpeeksi valtakunnallista huomiota, joten tämä oli todellakin odotettu avaus julkisessa keskustelussa. Tuntilisäys olisi tärkeä keino, joka mahdollistaisi entistä laajemmat oppisisällöt ja voisi lisätä oppiaineiden rajat ylittävää opetusta. Nyt vaalien alla onkin erityisen tärkeää, että Kokoomusnuorten lisäksi Kokoomus ja muut puolueet ottaisivat tämän tavoitteekseen”, linjaa Kokoomusnuorten Sivistyspolitiikan verkoston varapuheenjohtaja Teresa Bäckström.

“Ulostulo oli tervetullut näin vaalien alla. Haastattelussa Murto ei ottanut kantaa mihin oppiaineisiin tuntilisäys tulisi tehdä. Sivistyspoliittisessa verkostossa näemme tuntilisäyksen erityisen tärkeänä alakouluun matematiikan ja äidinkielen opetukseen. Tämä voisi auttaa nyt tilastoissa näkyvään nuorten lukutaidon heikkenemisen suunnan kääntämistä”, täsmentää Kokoomusnuorten Sivistyspolitiikan verkoston puheenjohtaja ja Varsinais-Suomen eduskuntavaaliehdokas Siiri Turunen.

Kokoomusnuorten Sivistyspolitiikan verkosto kannattaa perusopetukseen tehtävää tuntilisäystä, erityisesti alakoulun äidinkielen ja matematiikan opetusta silmällä pitäen.

Lisätietoja:

Turunen Siiri

Turunen Siiri

Kokoomusnuorten Turun aluejärjestön varapuheenjohtaja, sivistyspolitiikan verkoston puheenjohtaja

siiri.turunen@turku.fi

+358 40 0363108

Bäckström Teresa

Bäckström Teresa

Pääsihteeri

teresa.backstrom@kokoomusnuoret.fi

+358 40 152 4080

Operatiivisen toiminnan johtaminen, henkilöstön johtaminen, rekrytointi, talous ja hallinto