Helsingin Kokoomusnuoret:

Helsingin Kokoomusnuoret: Sompasaunan toimintaedellytykset turvattava tulevaisuudessakin

Kannanotto

Helsingin Kokoomusnuoret vetoaa päättäjiin helsinkiläisten suosiman Sompasaunan tulevaisuuden turvaamiseksi. Sompasaunalle tulee tarjota mahdollisuus jatkaa toimintaansa sopivalla paikalla kaupunkilaisten hyvinvoinnin ja viihtyvyyden parantamiseksi.

Yli 100 000 vuosittaista kävijää viihdyttävän Sompasaunan tulevaisuus on uhattuna Helsingin kaupunkisuunnittelun vuoksi. Kasvavana pääkaupunkina Helsingillä on jatkuvasti painetta laajentua ja rakentaa uutta. Helsingin Kokoomusnuoret tunnistaa kaupungin päättäjien vastuun ja velvollisuuden kehittää Helsinkiä. Samalla on tärkeä suojella ja turvata hyväksi todettuja toimintoja ja palveluita, mistä Sompasauna on malliesimerkki.

”Vain Helsingissä pieni puusauna voi olla suurten betonitornitalojen keskellä sijaitseva kaupunkilaisten kohtaamispaikka, jossa nautitaan ainutlaatuisesta yhteisöllisyydestä ja stadilaisesta kaupunkikulttuurista. Meillä ei ole varaa menettää Sompasaunaa, joka jo vuonna 2015 nimettiin vuoden helsinkiläiseksi kulttuuriteoksi”, toteaa piirin taloudenhoitaja Jim Koskinen.

Sompasaunan toiminta edistää helsinkiläisten osallisuutta, psyykkistä ja fyysistä hyvinvointia matalalla kynnyksellä ja tarjoaa mahdollisuudet sosiaaliseen kanssakäymiseen maksutta, mikä mahdollistaa eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisemisen kaupunkilaisten keskuudessa.

“Helsingillä on nyt mahdollisuus osoittaa, että kaupunkia voi kasvattaa ja kehittää huolehtien samalla kaupunkilaisten omaehtoisesti luoman kaupunkikulttuurin mahdollisuuksista kukoistaa. Sompasaunalle tulisi tarjota uusi pysyvä paikka toimia, mieluiten läheltä saunan nykyistä sijaintia”, linjaa Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saska Kolehmainen.

Helsingin monimuotoisuuden sekä houkuttelevan ja viihtyisän kaupunkikuvan turvaamiseksi vetoamme erityisesti Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan johtoon, toimialan lautakunnan jäseniin ja kaupunginvaltuutettuihin löytämään pikaisesti ratkaisuja Sompasaunan toiminnan mahdollistamiseksi jatkossakin. Pidetään huolta kestävästä kaupunkikehityksestä sekä vaalitaan kaupungin ainutlaatuista kulttuuriperintöä!

Lisätietoja:

Koskinen Jim

Koskinen Jim

Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja, Ympäristö- ja yhdyskuntapoliittisen verkoston johtoryhmän jäsen

jim.koskinen@gmail.com

+358 40 9677779