Helsingin Kokoomusnuoret: ASP-järjestelmää kehitettävä suomalaisten varallisuuden edistäjänä

Kannanotto

Asuntosäästöpalkkio eli ASP on monelle ensikosketus oman varallisuuden luomiseen. Orpon hallituksen aikeet korottaa ASP-lainan enimmäismääriä ja kokoomusnuorten esitys varainsiirtoveron poistosta tukee ASP-järjestelmän uusimista. ASP:n kehittäminen edistää vaurastumista sukupolvesta toiseen.

Asuntosäästöpalkkiojärjestelmän tarkoituksena on ollut lisätä pitkäjänteistä asuntosäästämistä ja parantaa mahdollisuuksia ensiasunnon hankintaan. Suomalaisten kotitalouksien varallisuudesta asunnon arvo on noin kaksi kolmasosaa, joka on hyvin merkittävä sijoitus talletusten ohella. ASP-järjestelmän kehittäminen luo valtavaa potentiaalia suomalaisten varallisuuden lisäämiseksi, missä olemme selvästi Pohjoismaiden vertailussa naapureitamme pahasti jäljessä.

“Olen erittäin iloinen siitä, että hallitus haluaa tukea suomalaisten ensiasunnon ostamista. ASP-järjestelmää tulisi remontoida esimerkiksi korottamalla enimmäislainan määrää, pidentämällä laina-aikoja sekä madaltamalla omasäästöosuutta. Asunnonostajia tulee erilaisista taustoista, joten erilaisia tekoja nuorten eriarvoisuuden vähentämiseksi asuntomarkkinoilla tulisi edistää,” toteaa piirin taloudenhoitaja Jim Koskinen.

ASP-säästäminen ja oman asunnon ostaminen on varsinkin nuorille tärkeä virstanpylväs oman varallisuuden kartuttamisessa.

”Ensi vuonna tuleva varainsiirtoveron uudistus siirtää monen nuoren haaveita ensimmäisestä omasta asunnosta entistäkin kauemmaksi. Ensiasunto on monelle nuorelle ensimmäinen askel kohti taloudellista itsenäisyyttä. Ei ole tarkoituksenmukaista, että olemme pian tilanteessa, jossa oman asunnon omistaminen on vain tietyn ihmisryhmän etuoikeus,” jatkaa Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Mona Leino.

Helsingin Kokoomusnuoret haluaa rakentaa vauraampaa, vakaampaa ja vahvempaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella ihmisellä olisi matalalla kynnyksellä mahdollisuus rakentaa itselleen parempaa huomista. ASP-säästäminen osakesäästötilin ohella ovat erittäin tärkeitä työkaluja yksilön vaurastumisen kannalta. Kannustamme hallitusta ryhtymään toimeen suomalaisten nuorten varallisuuden kasvattamisen edistämiseksi.

Lisätietoja:

Koskinen Jim

Koskinen Jim

Helsingin Kokoomusnuorten taloudenhoitaja

jim.koskinen@gmail.com

+358 40 9677779

Leino Mona

Leino Mona

Liittohallituksen jäsen

moona.leino@gmail.com

+358 45 232 5252