Kokoomuksella eniten nuoria kansanedustajia eduskunnassa

Tiedote

Kokoomuksen nuoret saivat eduskuntavaaleissa merkittävän vaalivoiton. Kokoomuksen Nuorten Liiton tukemista ehdokkaista eduskuntaan pääsivät Heikki Autto Lapista ja Sanni Grahn-Laasonen Hämeen vaalipiiristä. Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunnan ehdokkaista eduskuntapaikkansa lunasti Sofia Vikman Pirkanmaalta. Tarkastuslaskennan jälkeen Arkadianmäelle noussee myös Lasse Männistö Helsingistä. Kokoomus sai nyt ensimmäiset alle 30-vuotiaat kansanedustajansa sitten 90-luvun. Nuorten saama äänimäärä oli valtaisa, jos verrataan aiempiin vaaleihin. Nuoret keräsivät yhteensä yli 25 000 ääntä enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa. Vuoden 2003 vaaleihin verrattuna äänisaalis oli jopa lähes kaksinkertainen. Nyt yhteensä 27 ehdokkaasta peräti yhdeksän ylitti 3000 äänen rajan.

Kokoomus oli suurin puolue myös ennen varsinaisia vaaleja järjestetyissä nuorisovaaleissa. Tulokset osoittavat, että kokoomus on suosituin puolue nuorison keskuudessa.

Ota kantaa