Kokoomuksen kenttäväki tuki Kokoomusnuorten linjaa

Tiedote

Kokoomuksen puoluekokouksen jälkeen on syntynyt laaja keskustelu erityisesti Kokoomuksen Nuorten Liiton ajamien linjamuutosten ympärille. Kokoomusnuorten uudistuslinjaa epäiltiin ennen sunnuntain äänestyksiä muun muassa radikaaliksi (A-Studio 16.6.2012) ja äkkivääräksi (Helsingin Sanomat HS 17.6.2012). Alkuviikosta keskustelua näistä linjamuutoksista on käyty muun muassa Eduskunnan täysistunnossa, Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa, TV-uutisissa ja lukuisten maakuntalehtien palstoilla. Kokoomusnuoria on kehuttu uudistusten ajamisesta monelta suunnalta. Mutta on niitäkin tahoja, jotka pitävät näitä uusia linjauksia edelleen äkkivääränä nuorijärjestön temppuiluna (Suomen Kuvalehti ja Aamulehti).

Haluamme korostaa, että Kokoomuksen uusi linja ei ole mitään nuorisojärjestön temppuilua, vaan oikeasti kenttäväen tahto ja vaatimus. Kokoomusnuorten linjaa kannattivat puoluekokouksessa nuoret ja vanhat, palkansaajat ja yrittäjät sekä yksityisen ja julkisen sektorin työntekijät. Kokoomuksen kenttäväki haluaa uudistaa Suomea ja kantaa vastuuta. Se nähtiin Rovaniemellä.

Rovaniemen puoluekokouksessa Kokoomuksen Nuorten Liitto teki kampanjaa viiden aloitteen puolesta. Yritysten kilpailukykyyn huomiota kiinnittävään Siirrä yrityksesi Viroon- kampanjaan liittyvä yhteisöveron poistamista koskeva aloite herätti jättisuosion yrittäjämyönteisessä puolueväessä ja tuli puolueen viralliseksi linjaksi yli 70 %:n kannatuksella. Kenttäväki halusi aidosti kannusteita yritystoimintaan ja parannuksia suomalaisen yritystoiminnan ja työllisyyden edellytyksiin. Se huomattiin lukuisten yrittäjien ja kansanedustajien kannustavista kommenteista.

Suojatyöpaikoille Stoppi-kampanjaan liittyvä kuntaliitosten irtisanomissuojan lyhentämistä vaatinut aloite tuli puolueemme linjaksi noin 70 %:n kannatuksella. Kuntatalouden tilasta huolestunut kenttäväki piti irtisanomissuojan lyhentämistä tarpeellisena linjamuutoksena. Monissa puheenvuoroissa toistui nimenomaan se, että tällä muutoksella harkintavalta tarpeellisesta henkilöstömäärästä annetaan kunnille itselleen, eikä pakoteta kuntia paisuttamaan hallintoaan veronmaksajien rahoilla. Tämä on täysin järkevä linjaus.

Erityisen merkittävää oli myös koko kuntapolitiikan linjan muuttamista vaatineen aloitteemme saama 42 % kannatus. Tässä täytyy huomata, että jos 32 äänestäjää olisi salissa valinnut toisin, niin Kokoomuksen kuntalinjaksi olisi tullut Kokoomusnuorten ajama vaihtoehtoinen kuntapolitiikka. Tulos on erittäin merkittävä viesti Kokoomuksen kenttäväeltä hallituksen kuntapolitiikalle.

Myös kunnallispolitiikan sukupuolikiintiöiden poistamista ja pätevyyden korostamista luottamusmiespaikkojen valinnassa vaatinut aloite sai hieman alle 50 %:n kannatuksen ja kieliopintojen valinnanvapautta eli pakkoruotsia koskeva aloite sai myös kohtuullisen tuloksen, mutta ei saanut tällä kertaa enemmistöä taaksensa, kuten tapahtui Jyväskylän puoluekokouksessa 2010. Näillekin aloitteille siis löytyi paljon kannattajia Kokoomuksen kentältä.

Kokoomuksen Nuorten Liitto sai siis erittäin laajan kannatuksen linjalleen. Kokoomusnuorten rohkeat uudistusesitykset nauttivat laajaa suosiota Kokoomuksessa ja osoittavat luottamusta Kokoomusnuorten ajatuksille. Aluksi uudet esitykset saattavat vanhoihin kaavoihin kangistuneita hätkäyttää, mutta kuten Rovaniemellä huomattiin, analyyttinen ja järkevä argumentointi sulattaa muutosvastarinnan.

Nyt on aivan selvästi uudistusten aika ja Kokoomuksen puoluekokous otti hienoja uusia linjauksia. Nämä uudet linjaukset eivät ole mitään äkkiväärää temppuilua tai olankohautuksella ohitettavia puheenvuoroja. Puoluekokouksiin kuuluu uudet ajatukset ja puolueen kurssin viilaaminen. Näillä eväillä on hyvä lähteä tekemään parempaa Suomea
Aurinkoista kesää kaikille!
Antti Häkkänen

Puheenjohtaja

Kokoomuksen Nuorten Liitto
Saul Schubak

Varapuheenjohtaja

Kokoomuksen Nuorten Liitto
Ville Sipiläinen

Varapuheenjohtaja

Kokoomuksen Nuorten Liitto

Kommentti artikkeliin “Kokoomuksen kenttäväki tuki Kokoomusnuorten linjaa
  1. Vesa Suominen sanoo:

    Nuorissa on tulevaisuus! Kokoomusnuoret tekevät Häkkäsen johdolla hienoa poliittista työtä, mikä tekee suuren vaikutuksen vähän kokoomusnuoria vanhempaankin oikeistokonservatiiviin. Erityisesti kokoomusnuorten vaatimat todelliset toimenpiteet julkisen talouden tasapainottamiseksi ovat välttämättömiä, mikäli emme halua jatkaa juosten Kreikan viitoittamalla tiellä – tiellä jonka päässä ei ehkä kohta olekaan maksukykyisiä auttajia rakentamassa heiluvaa ja petollista riippusiltaa rotkon yli kuvaansa kiillottaen ja tekijöitä säästelemättä, ellei sitten kokoomusnuorten ikäluokkaa pakoteta velkaorjuuteen uusiin, paljon vaarallisempiin ja aivan toisen suuruusluokan riippusiltaprojekteihin. Odotetaan mielenkiinnolla seuraavia ulostuloja!

Ota kantaa