Susanna Koski kokoomusnuorten puheenjohtajaksi

Tiedote

Vaasalainen kaupunginvaltuutettu Susanna Koski (28) on valittu kokoomusnuorten uudeksi puheenjohtajaksi. Koski on Pohjanmaan kokoomuksen puheenjohtaja ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja valittiin nyt ensimmäistä kertaa suoraa jäsenäänestystä käyttämällä. Koski voitti vastaehdokkaansa, raumalaisen Matias Marttisen (23) täpärästi.

Valintansa myötä Susanna Koskesta tulee historian ensimmäinen kokoomusnuorten puheenjohtajaksi valittu nainen. Vuonna 1990 järjestön virkaatekevänä puheenjohtajana toimi neljän kuukauden ajan Pia Pohja, mutta muutoin 85-vuotiaan järjestön kärkipaikalle ei ole tähän asti naista valittu.

Kosken valintaa kokoomusnuorten puheenjohtajaksi voidaan pitää hienoisena yllätyksenä. Koski lähti vaaliin altavastaajan asemasta ennakkosuosikkia vastaan. Piirijärjestöjen johtajien selvä enemmistö oli asettunut toisen ehdokkaan tueksi.

”Tämä on ollut iloinen ja nousujohteinen kampanja. Jäsenäänestys näytti voimansa ja osoitti sen, että kokoomusnuorten jäsenistö pystyy aidosti vaikuttamaan järjestön henkilövalintoihin”, Koski iloitsee.

Kokoomusnuoret on opittu tuntemaan emopuoluettaan rohkeampana ja oikeistolaisempana osana kokoomusta. Koski aikoo jatkaa samalla linjalla.

”Kokoomusnuorten tehtävä on haastaa sekä emopuoluettamme että suomalaista yhteiskuntaa muutenkin. Haluan, että kokoomusnuoret toimii aktiivisena keskustelunherättäjänä vastaisuudessakin”, Koski linjaa järjestön tulevaisuutta.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Ota kantaa