Kouvolan Seudun Kokoomusnuoret

Kymenlaakson poliittiset nuorisojärjestöt: Miksi Kesko piilottaa poliittiset nuorisojärjestöt?

Tiedote

Perinteinen Freedoms-messutapahtuma järjestetään Kauppakeskus Veturissa tulevana viikonloppuna. Messuilla esitellään nuorten harrastusmahdollisuuksia, mutta Keskon linjauksen mukaan poliittiset nuorisojärjestöt eivät ole tervetulleitta esittelemään toimintaansa.

Vielä viime vuonna messuilla oli edustettuna myös poliittiset nuorisojärjestöt, joiden toiminta on harrastusta siinä missä mikä tahansa muukin. Tällä viikolla messujen tapahtumapaikkaa Veturia hallinnoiva Kesko eväsi poliittisten nuorisojärjestöjen paikat – neljää päivää ennen messuja!

Kymenlaakson poliittiset nuorisojärjestöt ovat uudesta linjauksesta näreissään. Nuorille suunnatut vapaa-ajan messut olisivat juuri se paikka, jossa poliittista nuorisotoimintaa tulisi esitellä. Nuorten tulisi saada helpommin tietoa poliittisesta päätöksenteosta ja mahdollisuuksia päästä vaikuttamaan yhteiskunnan asioihin.
Paljon puhutaan nuorten sukeltavista äänestysprosenteista ja laskevasta kiinnostuksesta yhteiskunnalliseen kehitykseen. Nuorten äänestysaktiivisuuden aleneminen antaa aktiivisesti äänestäville suurille ikäluokille vielä suhteellistakin suuremman päätösvallan. Keskon uusi linjaus on omiaan vahvistamaan tätä kehityskulkua. Messut ovat toisille enemmän freedoms kuin toisille.

Lisätietoja kannanotosta antaa: Kaakkois-Suomen Demarinuorten hallituksen varajäsen Teemu Kokkonen 045 357 1511, teemu.erik.kokkonen@gmail.com

Allekirjoittaneet järjestöt:
Kaakkois-Suomen Demarinuoret, pj Nina Peltonen, puh. 040 5533 829
Kymenlaakson Keskustanuoret, pj Niko Heikkilä, puh. 040 7569 747
Kouvolan Seudun Kokoomusnuoret, pj Aku Kaukoluoto, puh. 040 831 0066
Etelä-Kymen Vasemmistonuoret, pj Antti-Veikko Labbas, puh. 050 4030 600
Kymen Perussuomalaiset Nuoret ry, vpj Jenni Vilen, puh. 0400 819 034
Kaakkois-Suomen KD Nuoret, pj Hilla Ryösö, puh. 044 3040 594

Ota kantaa