10 visionääristä ajatusta Suomelle

Tiedote

”Murros. Kokoomusnuorten 10 visionääristä ajatusta Suomelle” -pamfletti kannustaa yhteiskunnallisia toimijoita jättämään näpertelyn ja tarttumaan toimeen.

Politiikka ei ole viime vuosina ollut erityisen hyvässä maineessa. Toisinaan päättäjiä arvostellaan tietysti pelkästä arvostelemisen ilosta, mutta parannettavaakin politiikanteossa on aivan aidosti ollut.

Jo vuosien ajan hallitukset eri kokoonpanoilla ovat vältelleet tekemästä päätöksiä, jotka olisi yksinkertaisesti pitänyt tehdä. Yksi syy tähän on se, että poliitikkojen tähtäin on ollut liian lyhyellä aikavälillä: katse on ollut seuraavissa vaaleissa, kun se olisi pitänyt olla siinä, miltä maa näyttää viidenkymmenen tai sadan vuoden kuluttua.

Kokoomusnuoret haluaa nyt rohkaista päättäjiä katsomaan viidenkymmenen ja sadan vuoden päähän.

Puuhastelulle ei enää ole aikaa. Suomi on tilanteessa, jossa ihmiset aivan syystä kyselevät työpaikkojen perään ja ovat huolissaan sekä omasta taloudestaan että valtiontaloudesta. Esimerkit maailmalta ovat osoittaneet, mihin liiallinen velkaantuminen loppujen lopuksi johtaa.

Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että isoja muutoksia täytyy tehdä. Toivottavasti nykyinen hallitus on, se joka uskaltaa nuo muutokset laittaa alkuun. Kiitos kyllä seuraa perästä, vaikka ensi alkuun hurrauksia ei kuuluisikaan.

Tässä pamfletissa kymmenen kokoomusnuorta erilaisista taustoista pääsee ääneen ja kertoo näkemyksensä siitä, mihin suuntaan Suomea ja maailmaa tulisi tulevina vuosikymmeninä viedä. Toivomme, että tämä rohkaisee yhteiskunnallisia toimijoita jättämään näpertelyn sikseen ja tarttumaan toimeen. Suomi on perinteisesti ollut ratkaisukeskeinen ja kokoaan sisukkaampi tekijä – tämä kadotettu tekemisen meininki on nyt löydettävä takaisin.

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

  • 10 visionääristä ajatusta Suomelle

    Tiedostotyyppi: pdf
    Tiedostokoko: 1 Mt

    Lataa Kokoomusnuorten 10 visionääristä ajatusta Suomelle -pamfletti.

    Lataa

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin

Ota kantaa