Juho Mäki-Lohiluoma maailman oikeistonuorten varapuheenjohtajistoon

Tiedote

Juho Mäki-Lohiluoma, 24,  on valittu International Young Democrat Unionin (IYDU) varapuheenjohtajistoon.

Mäki-Lohiluoma on Kokoomuksen Nuorten Liiton kansainvälisten asioiden sihteeri ja työskentelee kokoomuslaisen Ajatuspaja Toivon EU- ja lakiasioiden analyytikkona. Hän opiskelee oikeustiedettä Turun yliopistossa ja kauppatieteitä Åbo Akademilla.

IYDU on keskusta-oikeistolaisten poliittisten nuorisojärjestöjen maailmanjärjestö, jolla noin 120 kansallista ja alueellista jäsenjärjestöä. Kokoomusnuoret isännöi IYDU:n liittokokousta Helsingissä 8.-11.11. Kokouksessa järjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin marokkolainen kansanedustaja Abdelmajid Fassi Fihri.

“Kyseessä on suuri ja ideologisesti kirjava järjestö, joka kokoaa yhteen keskusta-oikeistolaisia poliittisia nuorisojärjestöjä kaikkialta maailmasta. Järjestöjä yhdistää usko demokratiaan ja markkinatalouteen”, Mäki-Lohiluoma sanoo.

“KNL puolustaa kaikessa kansainvälisessä toiminnassaan tiukasti sääntöpohjaista vapaakauppaa, sosiaalista markkinataloutta, oikeusvaltiota ja demokratiaa. Tätä linjaa vedämme myös me, jotka istumme KNL:n tukemana kansainvälisisten järjestöjen eri tehtävissä.”

Mäki-Lohiluoman nimittivät ehdolle tehtävään Kokoomuksen Nuorten Liiton lisäksi Ruotsin Moderata Ungdomsförbundet, Viron Isamaa noorteühenduse ResPublica sekä Tanskan Konservativ Ungdom.