Kokoomusnuorten Ali-Reza Abdali valittiin EPP-nuorten hallitukseen

Tiedote

Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtaja Ali-Reza Abdali, 25, on valittu Euroopan kansanpuolueen nuorten (YEPP) hallitukseen. 

Euroopan kansanpuolueen (EPP) nuorten Ateenassa kokoontunut liittokokous on valinnut Kokoomuksen Nuorten Liiton varapuheenjohtajan Ali-Reza Abdalin järjestön hallitukseen kaksivuotiskaudelle. Abdalin vastuulle tulee hallituksen jäsenenä muun muassa järjestön talous. 

”Olen otettu ja iloinen siitä tuesta, jota sain vaalissa sisarjärjestöiltämme kaikkialta Euroopasta”, Abdali sanoo. 

Kangasalta kotoisin oleva Abdali toimii kotikaupungissaan kaupunginvaltuutettuna ja opiskelee kauppatieteitä Tampereen yliopistossa. Hän on myös Kokoomuksen puoluevaltuuston varapuheenjohtaja. 

”Eurooppalaiset arvot ovat tällä hetkellä uhattuna Euroopan unionin ulkopuolelta, sen sisäpuolelta ja valitettavasti jopa sellaisten valtioiden taholta, joissa valtaa pitää EPP-puolueen johtama hallitus”, Abdali sanoo. 

Kokoomusnuoret on jo aiemmin ottanut julkisesti kannan, jonka mukaan Unkaria johtavan pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolueen tulisi jättää Euroopan kansanpuolue. Aiemmin syksyllä Euroopan parlamentti ja myös sen suurimman ryhmän EPP:n enemmistö tukivat rikkomusmenettelyn käynnistämisestä Unkaria vastaan. 

”Viimeistään tämän olisi pitänyt olla Orbánille riittävä merkki siitä, että puolueet, jotka eivät kunnioita perusoikeuksia, kuten oikeusvaltiota, sananvapautta ja akateemista vapautte, eivät kuulu osaksi EPP:tä”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos sanoo. 

Vuornoksen mukaan on kuitenkin tärkeää, että vuoropuhelua Unkarin kanssa jatketaan. 

”Euroopan unioni on purkanut kommunismin rakentaman muurin Euroopan sisältä. Meidän täytyy pitää huoli, että toinen vaarallinen ismi – populismi – ei pääse rakentamaan sitä uudestaan. EU:n perusarvoista emme kuitenkaan voi tinkiä.”