Veera Hellman ja Petri Rajala Pohjoismaiden konservatiivinuorten johtoon

Tiedote

Pohjoismaiden konservatiivinuoret (Nordisk Ungkonservativ Union, NUU) valitsi eilen järjestetyssä vuosikokouksessaan Kokoomusnuorten Veera Hellmanin puheenjohtajakseen ja Petri Rajalan pääsihteerikseen.

NUU on Kokoomusnuorten pohjoismainen kattojärjestö, johon kuuluvat Moderata Ungdomsförbundet Ruotsista, Konservativ Ungdom Tanskasta, Unge Höyre Norjasta, Unga Moderaterna Ahvenanmaalta ja Ungir sjálfstæðismenn Islannista.

NUU:n puheenjohtaja Veera Hellman, 22, on helsinkiläinen Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen ja Pohjola-Nordenin nuorisoliiton puheenjohtaja. Hellman opiskelee kauppatieteitä Hankenilla ja työskentelee Suomen Ekonomeilla avustavana asiantuntijana.

”Pohjoismaisen yhteistyön merkitys korostuu Euroopassa, jossa populismi ja sisäänpäinkääntyneisyys valtaavat alaa. Jokainen Pohjoismaa on yksin pieni, mutta yhdessä olemme jo maailman 12. suurin talousalue ja keskikokoinen Euroopan mittakaavassa. Siksi meidän on vahvistettava pohjoismaista yhteistyötä sen kaikilla tasoilla. Puhumalla yhteisellä äänellä varmistamme, että meillä on ääni”, Hellman sanoo.

“NUU:n toiminta on elänyt viime vuosina suvantovaihetta, joka on tarkoitus nyt päättää kertarysäyksellä. Tavoitteeni on yhdessä muun hallituksen kanssa luoda NUU:sta paitsi aktiivinen pohjoismainen toimija, myös alusta, joka on avoin yhteistyölle lähialueiden keskusta-oikeistolaisten nuorisojärjestöjen kanssa. Näistä ilmeisin on Baltia, josta haluaisin toivottaa kanssamme samat arvot jakavat järjestöt tervetulleiksi mukaan NUU:n toimintaan”, Hellman sanoo.

NUU:n pääsihteeri Petri Rajala, 26, on tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja entinen Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen. Rajala opiskelee kauppatieteitä Tampereen yliopistossa ja oikeustiedettä Helsingin yliopistossa.

“Pohjoismaiset sisarjärjestöt ovat Kokoomusnuorille kansainvälisen toiminnan tärkeimpiä kumppaneita. Heidän kanssa parhaiden käytäntöjen vaihtaminen ja toisiltamme oppiminen on kaikkein luontevinta. Pohjoismaiset tapahtumat taas ovat parhaimmillaan matalan kynnyksen väyliä päästä mukaan järjestöjen kansainväliseen toimintaan sekä luoda uusia verkostoja ystävyyssuhteita. NUU:n tehtävä on olla toimija, jonka puitteissa tämä kaikki voi tapahtua”, Rajala sanoo.

Valintojen myötä Kokoomusnuorilla on edustus kaikkien kansainvälisten kattojärjestöjensä hallituksissa. Hellmanin ja Rajalan lisäksi Kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Reza Abdali istuu Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestön (YEPP) hallituksessa ja kansainvälisten asioiden sihteeri Juho Mäki-Lohiluoma keskusta-oikeistolaisen maailmanjärjestön IYDU:n hallituksessa.

Lisätietoja:

Mäki-Lohiluoma Juho

Mäki-Lohiluoma Juho

Deputy chairman of the International Young Democrat Union (IYDU)

+358 415 460 606