Juho Mäki-Lohiluoma maailman oikeistonuorten 1. varapuheenjohtajaksi

Tiedote

Juho Mäki-Lohiluoma, 25, on valittu International Young Democrat Unionin IYDU:n 1. varapuheenjohtajaksi (Deputy Chairman) järjestön liittokokouksessa Brysselissä.

IYDU on oikeistolaisten nuorisojärjestöjen globaali kattojärjestö, jolla on noin 120 kansallista ja alueellista jäsenjärjestöä.

Mäki-Lohiluoma on turkulainen juristi ja kauppatieteiden maisteriopiskelija, joka työskentelee lakimiehenä yksityisellä sektorilla sekä poliittisena asiantuntijana kokoomuksen Ajatuspaja Toivolle. Hän on toiminut aiemmin muun muassa opetusministerin erityisavustajana ja toimittajana.

“IYDU on luonteeltaan suuri yhteistyöjärjestö, jossa myös jäsenjärjestöjen kansalliset kontekstit ja poliittiset linjat poikkeavat suuresti toisistaan. Tässä joukossa me suomalaiset sijoitumme ehdottomasti maltilliseen päähän”, Mäki-Lohiluoma sanoo.

Mäki-Lohiluoma huomauttaa, että 1900-luvun loppupuolella nähty globaali demokratiakehitys on kääntynyt 2000-luvulla. Freedom House -ajatushautomon vuosittaisessa demokratian tilaa kuvaavassa Freedom in the World -raportissa vuosi 2018 oli jo 13. putkeen kun maailma muuttui epädemokraattisemmaksi.

“Jos toisen maailmansodan ja Berliinin muurin murtumisen välisenä aikana globaali vastakkainasettelu rakentui kapitalismin ja kommunismin välille, voidaan tulevien vuosikymmenten ennakoida olevan liberaalin demokratian ja autoritäärisen populismin välisen kamppailun aikakausi”, Mäki-Lohiluoma arvioi.

”Pyrin tässä tehtävässä pitämään omalta osaltani huolen, että keskustaoikeisto ja oikeisto ympäri maailman tietävät, millä puolella tätä vastakkainasettelua meidän on seistävä.”

Mäki-Lohiluoman nimittivät ehdolle tehtävään yhteensä 13 IYDU:n jäsenjärjestöä Euroopasta, Aasiasta, Etelä-Amerikasta ja Afrikasta. Hän on toiminut kuluvan vuoden IYDU:n kymmenhenkisessä varapuheenjohtajistossa.

13.-15.12. järjestyssä liittokokouksessa IYDU:n uudeksi puheenjohtajaksi valittiin brasilialainen Rio de Janeiron osavaltion infrastruktuuriministeri Bruno Kazuhiro. Järjestöä vuonna 2019 johtanut marokkolainen kansanedustaja Abdelmajid Fassi Fihri ei ollut käytettävissä jatkokaudelle.

Lisätietoja:

Mäki-Lohiluoma Juho

Mäki-Lohiluoma Juho

Deputy chairman of the International Young Democrat Union (IYDU)

+358 415 460 606