Kokoomusnuoret tyrmistyy: lukioiden tehtävä ei ole postittaa kansanedustajien vaalimainoksia

Tiedote

Helsingin Sanomat kertoi tänään Marko Junkkarin kirjoittamassa jutussa, että Evijärven lukio on postittanut samassa kuoressa ylioppilastodistuksen kanssa kansanedustaja Antti Kurvisen (kesk.) onnittelukirjeitä tuoreille ylioppilaille. Kokoomusnuoret paheksuu toimintaa ja kyseenalaistaa sen laillisuuden.

“Varmasti jokaiselle poliittisessa nuorisojärjestössä mukana olevalle on tuttua se, kuinka vaikeaa on päästä puhumaan politiikasta esimerkiksi kouluihin, vaikka mukana olisi kaikki puolueet. Samaan aikaan keskustan hallitsemissa kunnissa postitetaan ylioppilastodistuksen mukana kansanedustajan onnittelukirjeitä, eli vaalimainoksia. Kontrasti on silmiinpistävä”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Helsingin Sanomien jutussa kerrotaan, että Kurvisen onnittelukirjeet on lähetetty samassa koulun virallisessa kuoressa, jossa ylioppilaille on toimitettu lukion päättötodistus sekä ylioppilastodistus. Kansanedustaja Kurvinen puolestaan kertoo Twitterissä, että hän on vienyt kirjeet koululle, josta koulu on ne toimittanut eteenpäin uusille ylioppilaille.

“HS:n jutusta ja Kurvisen twiitistä syntyy kuva, että kirjeiden postittamisen olisi maksanut koulu. Tämä tarkoittaisi sitä, että julkisin varoin rahoitettu lukio olisi kustantanut Kurvisen vaalimainosten postittamisen ylioppilaille. Lisäksi jutusta ja twiitistä syntyy kuva, että koulun työntekijä olisi työajallaan lajitellut ja laittanut kirjekuoriin Kurvisen vaalimainoksia. Tämä tarkoittaisi, että koulun työntekijä olisi siis työajallaan edistänyt Kurvisen vaalikampanjaa”, jatkaa Pajula.

Kokoomusnuoret vaatii, että tämä tapaus selvitetään perin pohjin ja avoimeksi jääneisiin kysymyksiin esimerkiksi kirjeiden maksajista saadaan vastaukset. Lisäksi Kokoomusnuoret vaatii, että Opetushallitus linjaa tulevaisuuden varalle toimintaohjeet tällaisia tilanteita varten, jotta epäselvyyttä ja erilaisia toimintatapoja ei enää esiintyisi.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin