Kokoomusnuoret: hallitus, missä viipyy ravintoloiden ulos- ja etämyynti?

Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kertoi toukokuussa puolueen kannaksi sen, että ravintoloille tulee sallia alkoholin ulos- ja etämyynti. Vihreät kuitenkin äänestivät toukokuussa alkoholin ulosmyyntiä vastaan eduskunnassa, vedoten siihen että asiaan palataan myöhemmin. Marraskuuhun mennessä asia ei ole edennyt.

Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta selkeää vastausta: onko alkoholin ulos- ja etämyyntiä tulossa vai ei?

“Koronatilanne pahenee taas, joka tulee vaikuttamaan merkittävästi ravintoloiden myyntiin. Olisi paitsi ravintoloiden pärjäämisen, niin myös koronan torjunnan kannalta järkevää sallia ulos- ja etämyynti. Meidän tulee kannustaa suomalaisia käyttämään ravintoloiden palveluita tilaamalla turvallisesti ruoat ja juomat kotiin”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Järjestö on ehdottanut jo keväällä useita toimia ravintoloiden tukemiseksi. Kokoomusnuoret vaatii ulos- ja etämyynnin sallimisen lisäksi myös lounasedun ylärajan nostamista 18 euroon sekä paikallisen sopimisen mahdollistamista ravintola-alalla.

“On ikävää, että useat hallituspuolueet kampanjoivat vaaleissa liberaaleina ja esittävät kannattavansa ravintola-alan sääntelyn vapauttamista, mutta todellisuudessa päätöksiä aina vain lykätään ikuisuuteen. Tällaisena aikana toimia ravintoloiden pelastamiseksi tarvittaisiin mahdollisimman pian”, päättää Pajula.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin