Sauli Sarjuksesta Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja vuodelle 2021

Tiedote

Sauli Sarjus valittiin Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten syyskokouksessa piirihallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2021. Piirihallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Aleksi Kurki ja hallituksen varsinaisiksi jäseniksi Alisa Hyytiäinen, Samuli Kantola, Olivia Lahtinen, Emma Mäenpää, Lamba Nasiry, Calvin Otewa, Jori Pahtaharju ja Veijo Tikka. Varajäseniksi valittiin Akseli Ahonen, Nella Pitkänen, Maxim Polin ja Eveliina Savolainen.

Sarjuksen mukaan ”on sanomattakin selvää, että vuosi 2020 on ollut haastava kaikille, tehtävää ja toimintakenttää katsomatta. Ensi vuoden osalta ei voida olettaa, että tähän olisi tulossa helpotusta. Toimintamme ei kuitenkaan saa pysähtyä uuden normaalin edessä, vaan toimintatapoja on muokattava vallitsevan tilanteen mukaan, mieluusti jopa hieman tulevaisuutta katsoen ja ennakoiden. Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten etuna on ollut, että meidän jo valmiiksi laaja toimintakenttä on pakottanut piirihallituksen hyödyntämään etätyövälineitä- ja tapoja jo ennen kuin niiden käytöstä tuli valtavirtaa. Vuonna 2021 tarkoitukseni on kuitenkin kehittää piirihallituksen etätoiminta vieläkin kestävämmälle pohjalle, jota on mahdollista hyödyntää myös maailmantilanteen normalisoituessa.”

Sarjus tähdentää myös, että ”vuoden 2021 kuntavaalit tulevat näkymään vahvasti myös Kokoomusnuorten toiminnassa. On ilo astua puheenjohtajan tehtäviin, kun Kaakkois-Suomessa vaalivalmistelut ovat jo hyvällä tasolla eikä työtä tarvitse aloittaa puhtaalta pöydältä heti toimikauden alussa. Suurimpana kehityskohtanamme on nuorten äänestysaktiivisuuden sekä ehdokasmäärien parantaminen. Nuorten täytyy itse äänestää ja asettua ehdolle kuntavaaleissa, mikäli he haluavat tulla varmasti huomioiduiksi kunnan päätöksenteossa. Muuten nuorten vaateet jäävät helposti tyhjiksi korulauseiksi osana muita kuntapäättäjien vaalilupauksia. Mauno Koivistoa lainaten: ”Tarttis varmaan tehrä jotain”. Myös meidän nuorten tarttis tehdä jotain, jos haluamme muutosta nuorten asemaan. Lähdetään siis yhdessä ehdolle sekä äänestämään!”

Lisätietoja:

Hynynen Lassi

Hynynen Lassi

Hallintosihteeri

lassi.hynynen@kokoomusnuoret.fi

+358 45 7870 2490

Piirien asiakirja- ja taloushallinto