Nuorille kokoomusehdokkaille vahvaa kannatusta kuntavaaleissa

Tiedote

Kokoomus voitti sunnuntaina järjestetyt kuntavaalit. Puolueen nuoret ehdokkaat olivat näkyvästi edustettuina läpimenneiden joukossa ja puolueen nuorisojärjestö Kokoomusnuoret otti näkyvän vaalivoiton edellisiin vaaleihin verrattuna. Kokoomusnuorten jäsenistöstä läpi menijöitä oli yhteensä 54 kappaletta. 

Sunnuntain vaaleissa Kokoomus otti neljättä kertaa peräkkäin suurimman kuntapuolueen paikan. Kyseessä oli lisäksi toinen kerta peräkkäin, kun puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo luotsasi puolueensa kuntavaalivoittoon. Puolue onnistui parhaiten nuorten ehdokkaiden hankinnassa, mikä realisoitui lopulta kannatuksena vaalipäivänä.

“Kokoomuksen vastuullisella ja kestävällä politiikalla on selkeästi kysyntää ja vaalitulos on konkreettinen osoitus siitä, että Kokoomusnuorten ehdokkaat ovat kautta maan kyseisen linjan parhaimpia esilletuojia”, sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Pajula itse tuli valituksi valtuuston Helsingissä 1375 äänellä saaden eniten ääniä kaikista alle 25-vuotiaista ehdokkaista. Puolueen nuorisojärjestön ääniharava oli espoolainen Henrik Vuornos, joka keräsi 1964 kappaletta ääniä.

Pajula on erittäin mielissään tavasta, jolla Kokoomusnuorten kampanja näkyi ja kuului läpi poikkeuksellisen pitkän vaalikevään.

“Olen äärettömän iloinen ja ylpeä nuortemme aikaansaamasta tuloksesta. Läpimenijöitä ja varavaltuutettuja saavutettiin niin isoilla kuin pienillä paikkakunnilla. Koko kevään ajan ehdokkaidemme kampanjat ovat näkyneet isosti ympäri Suomen niin perinteisessä mediassa, sosiaalisessa mediassa kuin katukuvassakin. Tämä saavutettu vaalitulos on osoitus siitä, että työ kantaa hedelmää”, Pajula jatkaa.

Tulevalla valtuustokaudella monen kunnan huolenaiheena tulee olemaan alati heikkenevä kuntatalous. Lisäksi vireillä oleva sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus puhaltaa muutoksen tuulia suomalaisten kuntien hallintoon.

“Seuraavalla valtuustokaudella kunnat pitää saada keskittymään olennaiseen. Kokoomusnuorten valtuutetut eivät tule kannattamaan veronkorotuksia, koska se on myrkkyä kuntien elinvoimalle. Lisäksi hallituksen kaavailema sote-uudistus tulee kaataa. Sote-palveluita tulee jatkossa kehittää kuntien vapaaehtoisuuteen perustuvalla toiminnalla”, päättää Pajula.

 

Kokoomusnuorten valtuutetut 2021-2025 (nimi, kunta, äänimäärä)

 

Matias Pajula, Helsinki, 1375

Daniel Sazonov, Helsinki, 1297

Dani Niskanen, Helsinki, 1001

Henrik Vuornos, Espoo, 1964

Mikko Laakso, Espoo, 1222

Joel Vanhanen, Espoo, 633

Emma-Stina Vehmanen, Espoo, 601

Anton Hietsilta, Hyvinkää, 128

Rasmus Sulonen, Inkoo, 63

Sean McLoughlin, Järvenpää, 231

Binga Tupamäki, Kauniainen, 98

Sakari Rokkanen, Vantaa, 1038

Netta Tuomisto, Vihti, 106

Katie Astin, Naantali, 73

Klaus Haanpää, Paimio, 54

Samu Salminen, Paimio, 49

Joonas Särvä, Paimio, 64

Alvar Euro, Turku, 475

Sauli Seittenranta, Turku, 355

Robert Silenko, Huittinen, 55

Mikael Ropo, Pori, 595

Nelly Pitkänen, Pori, 190

Roope Rantala, Ulvila, 72

Susa Lehtinen, Loppi, 35

Lotta Saarenmaa, Forssa, 114

Venla Väli-Torala, Heinola, 105

Elisa Hyvärinen, Hämeenlinna, 161

Santeri Nousjoki, Kärkölä, 38

Jessica Sonko, Riihimäki, 189

Tuomas Potila, Hämeenkyrö, 42

Totti Hämäläinen, Lempäälä, 78

Nea Lehmussaari, Nokia, 263

Ida Leino, Tampere, 585

Petri Rajala, Tampere, 417

Riina-Eveliina Eskelinen, Tampere, 403

Antti Järvensivu, Ylöjärvi, 95

Karla Karmala, Toivakka, 36

Aku Autio, Kurikka, 153

Julia Lehtinen, Kurikka, 67

Antti Tuomela, Laihia, 189

Alisa Hyytiäinen, Kotka, 159

Noora Järvikangas, Kotka, 127

Aleksi Kurki, Pyhtää, 67

Petja Vuojärvi, Joensuu, 194

Joona Turunen, Kontiolahti, 84

Sakari Pääkkö, Kuopio, 257

Joel Elmaci, Varkaus, 81

Onni Kuivala, Kempele, 90

Paavo Koho, Oulu, 707

Hanne-Mari Juntunen, Oulu, 396

Niilo Heinonen, Oulu, 324

Joni Määttä, Kemi, 94

Elina Kuula, Rovaniemi, 128

Petri Pesonen, Suomussalmi, 83

 

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347