Kertakäyttöisistä paristoista siirryttävä akkujen aikakaudelle

Tiedote

Kertakäyttöisistä paristoista siirryttävä akkujen aikakaudelle
Nykyiset paristot ja akut sisältävät ympäristölle haitallisia kemikaaleja ja metalleja. Paristojen ja akkujen ero on se, että akkuja voi ladata uudelleen. Kertakäyttöisiä paristoja eivät kaikki osaa tai jaksa kierrättää oikealla tavalla, jolloin ne kuormittavat luontoa entisestään.

Me Hämeen Kokoomusnuorissa koemme, että kehittämällä parempia ”ladattavia paristoja” — eli akkuja — ja sisäänrakennettuja akkuja, voitaisiin vähentää kertakäyttöisistä paristoista tulevaa jätettä. Akkuja ja latausportteja olisi helppo implementoida nykyisin paristokäyttöisiin kodin pienlaitteisiin, kuten kaukosäätimiin, taskulamppuihin, pienvalaisimiin ja peliohjaimiin.
”Kokoomusnuorten tulee tuoda kansainväliseen keskusteluun erilaisia konkreettisia ja toteutuskelpoisia tapoja hillitä ilmastonmuutosta. Pienetkin teot ratkaisevat ja me näemme kertakäyttöiset paristot luonnon merkittävänä kuormittajana väärin kierrätettynä”, toteaa Hämeen Kokoomusnuorten sihteeri Pieti Muhonen.

Muutos tuleekin siis saada aikaan Euroopan tasolla, jotta sillä on mahdollisimman suuri vaikutus globaalisti. Pelkästään Suomen tasoinen uudistus ei vielä aiheuta laitevalmistajille painetta kehittää tuotteitaan, joten laajempi suositus kertakäyttöisten paristojen käytön välttämiseksi pitää saada voimaan.

Edistääksemme asiaa konkreettisesti, teimme aiheesta aloitteen Kokoomuksen Nuorten Liiton liittokokoukselle 2021, ja se hyväksyttiin.

Lisätietoja:

Väli-Torala Venla

Väli-Torala Venla

Kansainvälisen vaikuttamisen jaoston jäsen

venlavali-torala@outlook.com

+358 40 591 4206

Muhonen Pieti

Muhonen Pieti

Hämeen Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

+358 443717358