Poliittisten nuorisojärjestöjen varjohallitusneuvottelut maaliin: Vastuunkannon hallitus turvaamaan tulevaisuuden

Tiedote

Poliittisten nuorisojärjestöjen 12.-13.1. käymät varjohallitusneuvottelut on saatu päätökseen. Hallituspohjaksi muodostui kokoomus, sosialidemokraatit, keskusta ja rkp. Varjokansanedustajia hallituksella on 117.

“Hallituspohjaa rakennettiin historiallisella tavalla. Koskaan aikaisemmin Suomessa ei tällaista valtionhoitajapuolueiden kokoonpanoa ole hallituksessa nähty. Pohja myös osoitti nopeasti sen, että valtion tulevaisuus on turvattavissa niin taloudellisesti kuin ekologisesti. Valtion taloutta tasapainotetaan kahdeksan miljardia euroa seuraavan kahden vaalikauden ajan. Näin ollen olemme valmiita sopeuttamaan valtion taloutta miljardilla eurolla”, hallitusneuvotteluja johtanut ja siten pääministeriksi päässyt Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino toteaa.

“Hallitusohjelma näyttää, että on mahdollista tehdä taloudellisesti kestävää politiikkaa ja samalla turvata hyvinvointivaltion päätehtävät. RKP-nuoret iloitsevat varsinkin työllisyyttä lisäävistä toimista, sosiaaliturvan uudistuksesta ja koulutuksen resurssien turvaamisesta. Meille oli myös tärkeää, että suomen kaksikielisyys myös jatkossa nähdään tärkeänä”, sanoo RKP-nuorten puheenjohtaja Julia Ståhle.

”Kestävän taloudenpidon rinnalla hallitus tunnistaa hyvin, että tärkeät yhteiskunnalliset palvelumme, kuten koulutus, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä maanpuolustus, ovat kaikki kalliita eriä budjetissa, mutta juuri ne tekevät Suomesta toimivan ja turvallisen. Panostamme ihmisten arjen turvaan merkittävästi myös työmarkkinoilla. Alipalkkauksen kriminalisointi ja ammattiliittojen kanneoikeus ovat tällä saralla merkittäviä toimenpiteitä”, jatkaa Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

”Ennenäkemätön vastuunkannon hallituspohja osoitti, että poliittisesta järjestelmästä löytyy uusia mahdollisuuksia, jotka voivat luoda aidosti kestävää talouspolitiikkaa, joka huomioi kaikkien kansalaisten mahdollisuudet joka puolella Suomea. Keskustanuoret iloitsevat hallitusohjelman huoltovarmuuden ja kokonaisturvallisuuden varmistamisesta, sekä ennakkoluulottomasta valtioneuvoston hallinnon uudistamisesta”, Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos summaa.

Hallitusohjelman löydätte pdf-muodossa tästä.

Lisätietoja:

Ida Leino, Kokoomusnuorten puheenjohtaja

+358 50 3235693

Pinja Perholehto, Demarinuorten puheenjohtaja

+358 40 0596521

Aleksi Sandroos, Keskustanuorten puheenjohtaja

+358 40 0826363

Julia Ståhle, RKP-Nuorten puheenjohtaja

+358 44 2831617

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen

Yksityinen: Elmaci Joel

Yksityinen: Elmaci Joel

Politiikan ja viestinnän suunnittelija

joel.elmaci@kokoomusnuoret.fi

+358 449 708 258

Poliittisen ja päivittäisen viestinnän suunnittelu ja toteutus, kampanjasuunnittelu