Helsingin Kokoomusnuoret: Helsinki Priden päätös kannustaa kokoomusta kohti entistä vaikuttavampia tekoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta

Tiedote

Eilen Helsingin Kokoomus sai pysäyttävän uutisen Helsinki Pride-yhteisöltä, jonka sisältö on puhuttanut niin puolueen sisällä kuin sen ulkopuolella. Tänä vuonna puoluetta ei hyväksytä yhteistyökumppaniksi Helsinki Pride -tapahtumaan.

Kokoomus on jo useamman vuoden ollut mukana Helsinki Pridessa, mutta yhteistyö jää tauolle tuoreen päätöksen myötä. Perusteluna on kokoomuksen toiminta koskien translakiuudistusta, jossa puolueen kaikki kansanedustajat eivät äänestäneet lain puolesta. Kokoomuksella oli kuitenkin suuri rooli uudistuksen viemisessä eteenpäin hallituspuolueiden rivien hajotessa.

”Helsingin Kokoomusnuoret ovat pahoillaan Helsinki Priden päätöksestä” harmittelee piirin puheenjohtaja Oliver Leivo. ”Jäsenemme ovat olleet aktiivisesti mukana sekä pridessa että tekemässä työtä tasa-arvon ja yksilönvapauden eteen.”

Päätös työntää kokoomus syrjään on valitettava, mutta se ei estä kokoomusnuoria puolustamasta yksilönvapautta sen kaikissa muodoissaan. Helsingin Kokoomusnuorissa löytyy myös ymmärrystä Helsinki Pride -yhteisön päätökselle.

“Olen erittäin surullinen tästä päätöksestä. Puoluekokous on enemmistön päätöksellä ollut translain uudistamisen puolella ja puolueen kansanedustajista enemmistö tuki translakia. Mutta ymmärrän, että voisimme tehdä vielä enemmän emmekä ole täydellisiä”, toteaa piirin taloudenhoitaja Jim Koskinen. “On kuitenkin huomioitava, että meidän sulkeminen Helsinki Priden ulkopuolelle vaikeuttaa tekemäämme tasa-arvotyötä. Jatkamme kuitenkin siitä lannistumatta.”

Vaikka kokoomus ei puolueena pääse osallistumaan Helsinki Prideen kesällä, kannustaa Helsingin Kokoomusnuoret jokaista suomalaista osallistumaan työhön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta. Pienenä kansakuntana suomalaisten vahvuus on aina ollut yhteistyö ja toisista välittäminen. Tähän haluamme jokaista kannustaa.

Lisätietoja:

Leivo Oliver

Leivo Oliver

Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

oliver.leivo@gmail.com

045 893 3118

Koskinen Jim

Koskinen Jim

Helsingin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja, Ympäristö- ja yhdyskuntapoliittisen verkoston johtoryhmän jäsen

jim.koskinen@gmail.com

+358 40 9677779