Kokoomusnuorten sivistyspolitiikan verkosto julkaisee avoimen kirjeen Kokoomuksen uudelle eduskuntaryhmälle ja hallitusneuvotteluihin osallistuville.

Tiedote

Kokoomusnuorten sivistyspolitiikan verkosto julkaisee avoimen kirjeen Kokoomuksen uudelle eduskuntaryhmälle ja hallitusneuvotteluihin osallistuville. Sivistyspolitiikan verkosto haluaa muistuttaa neuvotteluihin osallistujia koulutuksen ja sivistyksen kauniista sanoista, joita vaalikentillä lausuttiin. 

Hyvät Kansallisen Kokoomuksen edustajat,

toivotamme teille kaikille rohkeutta neuvotteluissa rakkaan isänmaamme tulevaisuudesta. Tiedostamme valtion vaikean taloudellisen tilanteen, mutta haluamme muistuttaa siitä, että panostuksilla koulutukseen luomme tulevaisuuden talouskasvua ja hyvinvointia, mahdollisuuksia menestyä. Emme saa unohtaa, että satsaukset koulutukseen luovat työtä ja työllisyyttä.

Hyvä eduskuntaryhmä,

toivomme teille tulevalle kaudelle rohkeutta tehdä myös epämiellyttäviä, mutta sitäkin tarpeellisempia ja tärkeitä päätöksiä. Mahdollisuuksien tasa-arvon takaamiseksi teidän tulee tehdä valintoja, joista kaikki eivät pidä, mutta jotka ovat oikein ja perusteltuja. Tulevan hallituksen tulee panostaa varhaiskasvatukseen niin alan aloituspaikkojen lisäysten myötä kuin perhepolitiikan painopisteiden muutoksilla. Uudistetaan rohkeasti kotihoidontukea ja ulotetaan esikoulu kaksivuotiseksi. 

Arvon kokoomuslaiset,

pyydämme teiltä rohkeutta puolustaa meidän kaikkien ylpeyttä, suomalaista koulutusta. Pyydämme teiltä kykyä nähdä pitkälle ja arvioida meidän nuorten ja meistä seuraavien sukupolvien tulevaisuutta. Nyt käytävissä neuvotteluissa on oltava tiukkana ja puolustettava sivistystä koko sydämestä. Perussuomalaisten toiveet ammatillisen koulutuksen kaventamisesta tulee ehdottomasti haudata ja perusasteelle on tehtävä tuntilisäys oppimistulosten nostamiseksi unohtamatta panostusta ohjaukseen ja oppilas- ja opiskelijahuoltoon. 

Hyvä Kokoomuksen eduskuntaryhmä,

luotamme teidän johtavan työtä rakentaa sivistyksen Suomea entistä vahvemmaksi. Luotamme siihen, että uskallatte olla purkamassa ylioppilaskuntien pakkojäsenyyttä, mahdollistatte lukiodiplomin osaksi ylioppilastutkintoa ja olette luomassa joustavaa korkeakouluopiskelua ilman läsnäolopakkoja ja tulorajoja. Toivomme, että näette koulutuspolkumme mahdollisuudet kirkkaina ja lähdette rohkeasti puolustamaan pienen Suomemme menestystarinaa, sivistystä ja koulutusta. 

Hallitusohjelma määrittää Suomen tulevaisuutta seuraavat neljä vuotta sen poliittisilla tavoitteilla ja tärkeimmillä toimilla. Kauniit sanat koulutuksesta on nyt tehtävä todeksi kirjauksilla hallitusohjelmaan. Kokoomuksen johdolla on lähdettävä rakentamaan sivistyksen Suomea.

Lisätietoja:

Bäckström Teresa

Bäckström Teresa

Pääsihteeri

teresa.backstrom@kokoomusnuoret.fi

+358 40 152 4080

Operatiivisen toiminnan johtaminen, henkilöstön johtaminen, rekrytointi, talous ja hallinto

Turunen Siiri

Turunen Siiri

Kokoomusnuorten Turun aluejärjestön varapuheenjohtaja, sivistyspolitiikan verkoston puheenjohtaja

siiri.turunen@turku.fi

+358 40 0363108