Kokoomuksen Nuorten Liitto kannustaa Alexander Stubbia lähtemään ehdolle presidentinvaaleissa

Kannanotto Tiedote

Kokoomuksen Nuorten Liitto kannustaa Alexander Stubbia lähtemään ehdolle presidentinvaaleissa. Presidentinvaalien ehdokashakemukset tulee jättää viimeistään 12.12.2023 ja varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 28.1.2024.

“Stubb on uransa aikana osoittanut sen, että hänellä on laaja-alaista ulkopoliittista osaamista sekä kyky toimia tehokkaasti kansainvälisessä ympäristössä. Meidän toivomuksena on, että seuraavalla tasavallan presidentillä on diplomaattisen osaamisen lisäksi pitkäaikaista kokemusta kansainvälisestä politiikasta, EU-politiikasta sekä ulkopolitiikasta”, toteaa Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala. 

London School of Economicsissa tohtoriksi väitellyt Alexander Stubb on entinen Kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri. Nykyisin hän toimii EU-yliopiston professorina Italian Firenzessä. 

”Vaikeassa maailmanpoliittisessa tilanteessa on Suomen etu, että tuleva presidentti on kannattanut avoimesti Suomen Nato-jäsenyyttä pitkään ja omaa laajat kansainväliset verkostot sekä hyvän kielitaidon. Meille Kokoomusnuorille on tärkeätä herättää keskustelua presidentinvaaleista kokoomuksen sisällä, kun hallitusohjelma on saatu valmiiksi ja maahan hallitus. Nyt on oikea aika suunnata katseet seuraaviin vaaleihin”, avaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino.

Urallaan Alexander Stubb on ehtinyt toimimaan laajasti ulko- ja turvallisuuspolitiikan parissa toimiessaan Suomen Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä (2011-2014), ulkoministerinä (2008-2011) ja europarlamentaarikkona (2004-2008) sekä kansanedustajana (2011-2017). 

“Perustuslain mukaan tasavallan presidentti johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhteistyössä valtioneuvoston kanssa. Stubb on viimeaikaisten esiintymisten perusteella osoittanut sen, että hänestä Suomi saisi kielitaitoisen, diplomaattisen, länsimielisen ja asiansa osaavan tasavallan presidentin ja siksi Kokoomusnuoret kannustaa häntä lähtemään ehdolle”, varapuheenjohtaja Miala päättää.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi