Kokoomusnuorten enemmistö: Kokoomuksen presidenttiehdokkaasta järjestettävä jäsenäänestys – kannatamme Antti Häkkästä presidenttikilpailussa

Kannanotto Tiedote

Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsenten enemmistö ja kuusi Kokoomusnuorten piirijärjestöä kannattaa neuvoa-antavaa jäsenäänestystä kokoomuksen presidenttiehdokkaasta. Kun mahdollisia hyviä ehdokkaita on useampi kuin yksi, on tärkeää, että ehdokkuutta tavoittelevat kilpailevat ehdokaspaikasta avoimesti eivätkä suljettujen ovien takana. Kannatamme Kokoomusnuorten entistä puheenjohtajaa Antti Häkkästä presidenttiehdokkaaksi.

Mediassa olleiden tietojen mukaan kokoomuksen presidenttiehdokkaan paikkaa tavoittelevat sekä Antti Häkkänen että Alexander Stubb. Näiden nimien lisäksi myös muita henkilöitä on ollut esillä. Näemme näillä mahdollisilla ehdokkailla olevan erinomaiset edellytykset presidentinvaaleissa ja ehdokkaiden nauttivan laajaa kannatusta kokoomuksen sisällä. Allekirjoittaneet Kokoomusnuoret näkevät, että reilu ja avoin kilpailu lopullisesta presidenttiehdokkaasta on paras vaihtoehto päätöksen tekemiseen.

Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja, puolueen varapuheenjohtaja puolustusministeri Antti Häkkänen on maltillinen keskilinjan kokoomuslainen, joka kykenee yhdistämään koko puolueen taakseen. Hänellä on erinomaiset edellytykset jatkaa Sauli Niinistön viitoittamalla tiellä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtamista. Meillä on vahvat perusteet kannustaa Antti Häkkänen mukaan presidenttikisaan.

Alexander Stubb on toiminut puolueen puheenjohtajana sekä pää- ja ulkoministerinä. Stubb on korostanut puolueen länsimielisyyttä ja kannattanut NATO-jäsenyyden puolesta jo silloin kun se ei ollut valtavirtaa.

Kilpailu presidenttiehdokkaasta olisi puolueelle hyödyksi ja toisi kokoomukselle tärkeät ulko- ja turvallisuuspolitiikan teemat valokeilaan. Kun puolueen presidenttiehdokkuutta tavoittelevat pääsevät tuomaan ajatuksiaan ja osaamistaan esille, on puolueen jäsenillä parhaat mahdollisuudet päästä valitsemaan neuvoa-antavassa jäsenäänestyksessa antaa kantansa presidenttiehdokkaasta. Lopullinen valinta presidenttiehdokkaasta tehdään kokoomuksen ylimääräisessä puoluekokouksessa myöhemmin syksyllä.
Tämän kannanoton ovat allekirjoittaneet Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsenten enemmistö sekä kuusi Kokoomusnuorten piirijärjestöä, jotka kattavat yli puolet Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenmäärästä.

 


Mikael Hedman
Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

Antti Tuomela
Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Aleksi Kurki
Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Arvi Tolvanen
Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Emma Holsti
Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Martti Paldanius
Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

Niklas Salmela
Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen

 

Uudenmaan Kokoomusnuoret

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret

Pirkanmaan Kokoomusnuoret

Pohjanmaan Kokoomusnuoret

Hämeen Kokoomusnuoret

Kaakois-Suomen Kokoomusnuoret

 

Lisätietoja:

Paldanius Martti

Paldanius Martti

Liittohallituksen jäsen

martti.k.paldanius@gmail.com

+358 44 973 3134

Hedman Mikael

Hedman Mikael

mikael.hedman@kokoomusnuoret.fi

+358 45 357 7357