Helsingin Kokoomusnuoret esittää Maria Mialaa Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi

Tiedote

Helsingin Kokoomusnuoret asettaa Maria Mialan ehdolle Kokoomuksen Nuorten Liiton seuraavaksi puheenjohtajaksi. Miala on Kokoomuksen Nuorten Liiton 1. varapuheenjohtaja ja lisäksi hän on toiminut vuodesta 2019 lähtien kokoomuksen puoluevaltuutettuna.

Aiemmin mainittujen lisäksi Miala toimii kuntapolitiikassa muun muassa Helsingin varavaltuutettuna, kasvatus- ja koulutuslautakunnan varajäsenenä, liikuntajaoston sekä tasa-arvotoimikunnan jäsenenä. Miala on myös piirin entinen puheenjohtaja sekä pitkäaikainen piirihallituksen jäsen.

“Kokoomusnuoret on pääministeripuolueen kasvattajajärjestö. Vastuumme puolueen sekä Suomen tulevaisuudesta on selvä. Seuraavan kahden vuoden aikana meidän on lähdettävä oikeistolaisilla avauksilla ja valtakunnallisilla koulutustapahtumilla palauttamaan asemaamme Suomen vaikutusvaltaisimpana nuorisojärjestönä”, puheenjohtajaehdokas Maria Miala aloittaa.

Mialan mukaan seuraavan puheenjohtajakauden suurimmat puristukset tulevat olemaan valtakunnallisen näkyvyyden kasvattaminen ja keväällä 2024 pidettävät eurovaalit sekä vuonna 2025 pidettävät alue- ja kuntavaalit.

“Kokoomusnuorista on aina puhuttu vaikutusvaltaisena järjestönä. Tämä kumpuaa siitä, että jäsenemme ovat mukana siellä, missä päätöksiä tehdään; mm. valtuustoissa, puoluevaltuustossa, puoluehallituksessa ja eduskunnassa. Eurovaaleissa meidän tulisi kunnianhimoisesti pyrkiä samanlaiseen menestykseen kuin vuonna 1999, kun entinen varapuheenjohtaja Piia-Noora Kauppi tuli vaaleissa valituksi 24-vuotiaana”, Miala painottaa.

“Keväällä 2025 pidettävät alue- ja kuntavaalit ovat näytön paikka, jossa kokoomusnuorten on näytettävä voimansa. Näihin vaaleihin valmistautuminen on aloitettava ajoissa niin verkostoissa kuin uusia ehdolle lähteviä mentoroimalla”, Miala lisää.

Puheenjohtajakauden aikana suunnitelmissa on myös uudistaa kokoomusnuorten tavoite- ja periaateohjelmaa. Miala korostaa puheenjohtajan roolin merkitystä liiton toiminnan johtamisessa yhdessä liittohallituksen kanssa.

“Puheenjohtaja on henkilö, joka etulinjassa, yhdessä liittohallituksen kanssa, johtaa liittomme toimintaa. On ensiarvoisen tärkeää, että puheenjohtajalla on syvä ymmärrys siitä, kuinka liiton ohjelmatyöskentelyä organisoidaan, miten periaateohjelman uudistaminen käytännössä tapahtuu ja millä tavoin voimme edistää meidän tavoitteitamme puolueen sisällä”, Miala korostaa.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja valitaan kaksivuotiskaudelle 3.–5. marraskuuta pidettävässä liittokokouksessa Tampereella.

“Haluan, että jokainen jäsen pääsee tutustumaan poliittisiin ajatuksiini. Siksi olen koostanut laajan poliittisen pamfletin ‘Päättäväisesti oikealla’, jossa avaan ajatuksiani kokoomusnuorten tulevaisuudesta”, Miala päättää.

Lisätietoja:

Miala Maria

Miala Maria

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Leivo Oliver

Leivo Oliver

Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

oliver.leivo@gmail.com

045 893 3118