Jyväskylän Kokoomuksen Nuoret

Hallituksen kujanjuoksu

Kannanotto

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri, Eetu Kinnunen, osuu mielipidekirjoituksessaan Oppositio hakoteillä (6.10.) oikeaan: opposition tahtipuikkoa on hyvä heiluttaa, kun hallitus sen itse
toimillaan auliisti ojentaa.

Kinnunen on täysin oikeassa myös sen suhteen, että kuntia ei pidä jättää heitteille koronaviruksen edessä. Onhan kyseessä kohtalon kova isku jo ennestään hankalissa taloustilanteissa olleille kunnille. Epidemian myötä tilanteet ovat muuttuneet hankalista vakaviksi.

Kuntien lakisääteiset tehtävät ovat kuluneiden vuosikymmenten aikana turvonneet. Näiden toteuttaminen on kunnille haastavaa. Tukalaa tilannetta on yritetty ratkaista muun muassa vuoden 2012 kuntauudistuksella sekä Sipilän hallituksen sote-uudistuksella. SDP on torpedoinut kaikki ratkaisuyritykset, ainoastaan joutuakseen samojen pulmien eteen, samoilla ratkaisuilla, mutta aiempaa kriittisemmässä
tilanteessa.

Kinnunen kritisoi Kansallista Kokoomusta vaatimattomista työllisyystoimista, nimellisesti tuloverotuksen alentamisesta miljardilla eurolla. Väite ei kestä tarkastelua. Kansallinen Kokoomus on jo kesäkuussa tarjonnut useita selkeitä toimenpiteitä, kuten mm. paikallista sopimista, joilla pyritään luomaan työpaikkoja Suomessa, ja maata, jossa ahkeruudella on merkitystä.

Hallituspuolueiden toimet sen sijaan ovat tässä hetkessä harkitsemattomia. Paljon selvitellään ja odotellaan, minkä lisäksi kuntien tehtäviä ollaan entisestään lisäämässä. Pelkästään oppivelvollisuuden pidentäminen lisää Jyväskylässä kustannuksia 2–3 miljoonalla eurolla. Mikähän lienee hinta ympäri Suomea? Ei näin kuntien toimintaa helpoteta. Hallituksen selvittelyn, odottelun ja tulevaisuusinvestoimisen lopputuloksena kansalaisten verotaakka kasvaa, edellytykset työlle heikkenevät ja käsitys kansalaisten rahojen viisaasta käyttämisestä hämärtyy.

 

Mielipidekirjoitus julkaistu Keskisuomalaisessa 20.10. Otsikko muutettu muotoon: Eetu Kinnunen, hallitus ja
kujanjuoksu
https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/3135642

Lisätietoja:

Arpiainen Topi-Veli

Arpiainen Topi-Veli

Liittohallituksen jäsen