Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret kritisoi Marinin reagointia ”taitaa omatunto kolkuttaa”

Kannanotto

Kokoomuksen esittäessä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle epäluottamusta, pääministeri Sanna Marin kysyi Twitterissä, mihin oppositio kritiikillään pyrkii. Myös SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kysyy, mitä kokoomukselle on tapahtunut. Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret muistuttaa, että kokoomus täyttää sille tarkoitettua tehtävää oppositiossa esittäessään vaihtoehtoisia ratkaisuja ja tukee hallitusta niissä toimissa, joiden se uskoo palvelevan kansakunnan etua ja olevan välttämättömiä.

Varsinaissuomalaiset kokoomusnuoret ovat huolissaan siitä, miten kokoomuksen esittämään kritiikkiin vastataan. “Lähtökohtaisesti kritiikki tunnutaan leimaavan henkilökohtaiseksi, tarpeettomaksi vastakkainasettelun lietsonnaksi tai ties miksikä kokoomuksen alasvajoamiseksi”, Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten jäsen Tuulia Alanko kommentoi reagointia Uusi Suomi -blogissaan. “Kriisiaika ei ole tekosyy väistellä opposition argumentteja ja odottaa meiltä kritiikitöntä tukea hallitukselle.”

Alanko muistuttaa, että ihminen kehittyy ajattelijana, poliitikkona ja ihmisenä tarkastellessaan kriittisesti omaa toimintaansa ja ottaessaan vastaan kritiikkiä sekä muutosehdotuksia. “Toiset tarttuvat asiakysymyksiin vastaten kritiikkiin asiapohjalta, toiset leimaavat kritiikin vihaksi tai väärinymmärtäen uhriutuvat Twitterissä kannattajakuntansa edessä poseeraten marttyyrinviitta harteillaan.”

Koronakriisin aiheuttamassa epävarmuudessa Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret peräänkuuluttaa ennustettavuutta. Elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksia rajataan jatkuvalla epävarmuudella ja toimintaympäristön ailahtelevaisuudella.  Samaan aikaan, kun yrittäjien yhteiskuntavastuuta toistuvasti painotetaan, huutaa hallituksen politiikka sympatian puutetta yrittäjyyttä kohtaan.

“Pääministeri, mikäli koette, että opposition kritiikki ja ulostulot ovat omiaan lisäämään epäluottamusta teihin, taitaa olla niin, että jokunen omantunnon hiven kolkuttelee”, Alanko toteaa.

Lisätietoja:

Alanko Tuulia

Alanko Tuulia

tuulia.aleksandra@gmail.com

+358 40 662 1199

Tolvanen Arvi

Tolvanen Arvi

Liittohallituksen jäsen

arvi.tolvanen@gmail.com

+358 500 470 440