Testeillä ei saa tukkia satamia

Kannanotto

Helsingin Kokoomusnuoret on huolestunut hallituksen suunnittelemista muutoksista tartuntatautilakiin, joiden myötä jäisi Helsingin kaupungin vastuulle testata maahan saapuvat matkustajat satamissa. Nyt esitetty järjestely ei ole järkevästi toimeenpantavissa, vaan sen sijaan testaus tulisi tehdä lähtömaassa.

”Tilanne on pöyristyttävä. Negatiivinen testitulos tai todistus sairastetusta covid-19-taudista on jo ehto suuressa osassa EU-maita ja kaikissa muissa Pohjoismaissa. Helsingin kaupungin henkilöstöresurssit eivät yksinkertaisesti riitä ottamaan vastuuta kaikkien maahan saapuvien testauksista”, Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen Teresa Bäckström muistuttaa. Hän työskentelee itsekin Helsingin kaupungilla sote-alalla.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on lähettänyt pääministeri Sanna Marinille pyynnön vaatia koronatestauksia jo lähtömaassa sen sijaan, että testaukset jäisivät Helsingin harteille kaupungin satamissa.

”Yhdymme pormestari Vapaavuoren huoleen koskien henkilöstön määrän riittämättömyyttä, mikäli testaus satamissa jää kaupungin vastuulle. Helsingin kaupungin arvioiden mukaan valmisteilla oleva laki ei estä tarpeeksi pandemian leviämistä, ja mikäli testauksesta tulee pakollista Helsingin päässä, se vaatisi kaupungilta vähintään henkilöstön kaksinkertaistamista näissä satamissa”, Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Tella Soini terävöittää.

Helsingin Kokoomusnuoret vaatii hallitusta valmistelemaan lakimuutoksen siten, että maahantulon edellytykseksi säädetään ennalta hankittu negatiivinen testitulos tai todistus sairastetusta covid-19-taudista.

Lisätietoja:

Bäckström Teresa

Bäckström Teresa

Pääsihteeri

teresa.backstrom@kokoomusnuoret.fi

+358 40 152 4080

Operatiivisen toiminnan johtaminen, henkilöstön johtaminen, rekrytointi, talous ja hallinto

Soini Tella

Soini Tella

Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2021-2022

tella.soini@gmail.com

+358 45 231 8008