Oulun Läänin Kokoomusnuoret tuomitsevat paikallisyhdistyksensä erottamisen OYY:stä

Kannanotto

Oulun Läänin Kokoomusnuorten hallitus on pettynyt OYY:n tekopyhään toimintaan opiskelijajärjestöjen kohtelussa. Hallitus vaatii Oulun Opiskelevien Kokoomusnuorten erottamispäätöksen kumoamista.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta on erottanut vuoden määräajaksi Oulun Läänin Kokoomusnuorten paikallisyhdistyksen Oulun Opiskelevat Kokoomusnuoret ry:n OYY:n harrastejärjestöistä. Ylioppilaskunta tiedotti asiasta perjantaina 13.10. OLKN:n hallitus katsoo, että erottamispäätös on mielivaltainen ja tuo esiin OYY:n tekopyhyyden poliittisen häirinnän tuomitsemisessa.

”Harrastejärjestön erottaminen muutamien ”Ei demareita, kiitos!”-tarrojen takia on täysin kohtuuton ja mielivaltainen toimenpide OYY:ltä”, toteaa piirin puheenjohtaja Eerik Silvén.

”Tarrojen pitäminen poliittisena häirintänä on todella tekopyhää OYY:ltä samaan aikaan, kun OYY osallistuu yliopiston valtaamiseen, jossa kannatetaan hallituksen kaatamista ja sallii ainejärjestöjen ilmaista toisen alan opiskelijat vessapapereina”, linjaa piirin varapuheenjohtaja Aamos Valjus.

”Perjantaisen päätöksen perusteella yhdenvertaisuus ei selvästikään toteudu OYY:ssä tällä hetkellä ja samat säännöt eivät päde kaikille”, jatkaa Silvén.

”Paikallisyhdistykselle ei annettu kunnollista mahdollisuutta kuulemiseen, joka osoittaa, että OYY:n päätöksenteko on ollut mielivaltaista”, lisää Valjus

OLKN:n hallitus vaatii, että päätös paikallisyhdistyksensä erottamisesta kumotaan ja toivoo OYY:ltä parempaa harkintakykyä tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

Silvén Eerik

Silvén Eerik

Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

eerikssilven@gmail.com

Valjus Aamos

Valjus Aamos

Oulun Läänin Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja 2023 ja puheenjohtaja 2024

aamos.valjus@gmail.com