Kokoomusnuoret puolustaa lehdistöä SDP:n Ojala-Niemelän hyökkäystä vastaan – “poliitikot eivät anna medialle kurinpalautuksia”

Tiedote

Kokoomusnuoret ei hyväksy sitä, että perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä uhkailee lehdistöä “kurinpalautuksilla”. Järjestö tuomitsee Ojala-Niemelän puheet ja vaatii, että hän irtisanoutuu niistä.

Perustuslakivaliokunnan Haavistoa koskeva käsittely nousi otsikoihin eilen tiistaina, kun MTV sai haltuunsa sähköpostit, joissa vihreiden valiokuntaedustajat yrittivät taivutella hallituspuolueiden valiokuntajäseniä pehmeämmälle linjalle Haavisto-päätöksessä. Tänään valiokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä (sd.) kertoi MTV:n haastattelussa, että “medialle on luvassa kurinpalautusta” asian johdosta.

“On täysin käsittämätön ajatus, että poliitikot antaisivat ‘kurinpalautuksia’ medialle silloin, kun se uutisoi jostain sellaisesta aiheesta, josta poliitikot eivät pidä. Tällaisella asialla ei kuulu edes vitsailla”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo. 

“Oikeusvaltiossa lehdistöllä on vapaus uutisoida sellaisista aiheista, jotka se näkee tarpeelliseksi – ilman pelkoa poliitikkojen kurinpalautuksista. Suomen ei todellakaan pidä lähteä Puolan ja Unkarin tielle, jossa hallituspuolueiden edustajat antavat medialle kurinpalautuksia”, Pajula lisää.

Järjestö on huolissaan siitä, millasen kolauksen koko Haavisto-asian käsittely on aiheuttanut Suomen perustuslakivaliokunnan uskottavuudelle. Kokoomusnuorten mukaan kansanedustajien velvollisuus on puolustaa oikeusvaltiota, demokratiaa sekä ihmisten luottamusta yhteiskunnan instituutioihin.

“Ensin vihreiden yritykset vaikuttaa valiokunnan päätöksiin vetoamalla oppositio-hallitus -asetelmiin, ja nyt tämä Ojala-Niemelän mediaan kohdistuva uhkailu. Koko Haavistoa koskevan tapauksen käsittely on ollut häpeäksi perustuslakivaliokunnalle ja sen riippumattomuudelle. Näin ei voi jatkua”, päättää Pajula.

Kokoomusnuoret on aikaisemminkin kritisoinut Marinin hallitusta sen media-avoimuuden puutteesta. Järjestö on huolissaan hallituksen jatkuvasta negatiivisesta suhtautumisesta mediaa kohtaan.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347