Satakunnan Kokoomusnuorten julkilausuma: Satakunnan aluevaltuuston on ensitöikseen varmistettava terapiatakuun toteutuminen

Tiedote

Vuoden 2021 kouluterveyskysely on karua luettavaa. Nuorten mielenterveysongelmat ovat kasvaneet huomattavasti viimeisten vuosien aikana. Vuonna 2021 teetetyn kouluterveyskyselyn mukaan jopa 39% satakuntalaisista nuorista on ollut huolissaan omasta mielialastaan.   

Siinä, missä nykyinen vihervasemmistohallitus on kädetön toimimaan, on Satakunnan tulevan aluevaltuuston otettava ohjat käsiin ja huolehdittava oman maakunnan asukkaista. 

”On mielestäni käsittämätöntä, että vaikka mielenterveysongelmista puhutaan paljon ja kauniisti niin asioiden parantamiseksi ei ole tehty juuri mitään” -Satakunnan Kokoomusnuorten vastavalittu puheenjohtaja Roope Rantala lataa. 

Mielenterveysongelmiin on puututtava ajoissa, sillä pitkä odotusaika usein pahentaa yksilön tilannetta. Tällöin yksilön avuntarve kasvaa ja kustannukset paisuvat. Nopealla väliintulolla autettaisiin niin yksilöä kuin säästettäisi yhteisiä varoja. 

Aluehallinnon leveät hartiat on syytä valjastaa hyötykäyttöön. Satakuntaan tulee luoda selkeä ja yksinkertainen järjestelmä vastaamaan mielenterveysongelmiin nykyisen pirstaleisen mallin sijaan. Apua tulee saada matalalla kynnyksellä ja ennen kaikkea silloin, kun se hätä on eikä kuukauden päästä. Lisäksi Satakunnassa voitaisi kokeilla walk in -tyyppistä matalan kynnyksen palvelua. 

Julkisella puolella on haastetta virkojen täyttämisessä ja sopivien ammattilaisten löytämisessä. Nyt hallitus kaavailee yleistä 7 päivän hoitotakuuta, jonka toteutuminen  vaatii valtavasti lisäresursseja mukaanlukien henkilökuntaa. Pelkäämme, että mielenterveyspalvelujen turvaaminen tulee jatkossakin ontumaan, kun mielenterveyspalveluiden kehittäminen hukkuu ison massan sekaan. 

”Mielenterveyspalveluiden turvaaminen tulisi nostaa muun kiireettömän hoidon edelle.” ,  Satakunnan Kokoomusnuorten vastavalittu varapuheenjohtaja Henri Järvinen kommentoi. 

Mikäli julkisen puolen resurssit eivät riitä, tulee palvelun saanti varmistaa palvelusetelillä. 

Lisätietoja:

Rantala Roope

Rantala Roope

Satakunnan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

roope.rantala@ulvila.fi

0442094485

Järvinen Henri

Järvinen Henri

Satakunnan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

henkkajar@gmail.com

0407367092